Регистрация

Три маски за лице срещу акне

17 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 11312
Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника.

Акнето е онзи неприятен спътник на тийнейджърството, който удря по самочувствието младите хора именно в момент, когато то е доста лабилно. Често те са причина за редица юноши и девойки да се откажат от дълго бленуван купон, среща с човек, който харесват или просто да се чувстват потиснати всеки път, когато минат покрай огледалото. Дори и да не отдаваме такова внимание на проблема, който е естествена част от човешкото израстване, психолози твърдят, че в тази крехка възраст могат да бъдат развити проблеми със самочувствието, които след години да попречат на бъдещата реализация и интеграцията на вече порасналия човек в обществото. Ако сте опитали редица мазила, но резултатът не се появява, ние от kulinarno.bg  ще ви дадем няколко рецепти за изпитани маски против младежки пъпки, които можете да направите с продукти от хладилника си.

Наскоро учени откриха, че аспиринът е изключително ефикасен в борбата с акнето. Ако искате да се насладите на уникалното му действие, счукайте в хаванче 4 таблетки аспирин и ги смесете с 4 равни супени лъжици кисело мляко. С получения крем намажете лицето и врата и оставете да подейства за 10-15 мин. След това изплакнете хубаво с хладка вода. Добре е маската да се прави върху почистена кожа. Повтаряйте процедурата 5 дни всяка вечер преди лягане и ще забележите, че действа. За цялостно изчистване си правете маската 8 дни, а след това я слагайте профилактично през три дни. Така ще спрете бъдещата поява на досадните пъпки.

Ако кожата ви е мазна или нормална, опитайте със салициловата маска с мед. Смесете 1 с.л. салицилов спирт от 1% с 1 с.л. мед и добавете няколко лимонови капки. Намажете лицето и врата, като преди това сте ги почистили хубаво. Оставете да подейства между 4 и 7 минути в зависимост колко мазна е кожата ви. Знайте, че тази маска изсушава. След това измийте с хладка вода и нанесете овлажнаващ крем или лосион. Повтаряйте процедурата през ден и след 5-тия сеанс ще забележите разликата. В последствие можете да си я правите 2 пъти седмично за профилактика.

Краставици и камфора ще махат изпитано пъпките от лицето. Обелете ½ краставица, в която сте сигурни, че няма нитрати – най-добре си я потърсете домашно производство. Смелете я в пасатор и към получената каша добавете 1 с.л. камфоров спирт ор 2%. Ако кожата ви е суха или чувствителна, капнете и 5 капки глицерин. Стойте с маската 10 мин. и отмийте. Освен като пъпкотрепач, тя действа и като чистач на кожата. Лицето ви ще стане гладко и нежно, ако в продължение на две седмици повтаряте през ден процедурата. После си правете маската веднъж седмично, за да продължава резултатът да е „на лице“.  

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Любими подправки в мазилата за акне

Лечение на акне с билки и подправки. Народни билки за проблемна кожа.   виж още »

Три маски за лице със сода

Содата чисти, подхранва и прави нежен домашен пилинг на лицето.   виж още »

Картофеното пюре влиза в разкрасителния репертоар на лицето

Маски и компреси с картофено пюре изглаждат кожата, намаляват отоците и помагат при чистенето на черни точки.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта