Регистрация

Любими подправки в мазилата за акне

08 Nov 2021   /   nina123   /   Видяна: 1547
Любими подправки в мазилата за акне

Лечение на акне с билки и подправки. Народни билки за проблемна кожа.

 

Природната билкова аптека се грижи за хората не само когато става въпрос за здраве, но и за красота. Мнозина са на мнение, че Земята дава повече ценни за лицето съставки, отколкото лабораториите са способни да създадат. Отделно тялото е по-склонно да приема натурални съставки пред химически и изкуствени вещества. Ето защо тенденцията за лечение на лицето с билки се възвръща в модерната козметика с пълна сила. А на какви продукти да се спрете, ако искате да лекувате или поддържате лечението на акне в домашни условия, ще разкажем сега.

Билките в козметиката са правилно дозирани. Все пак трябва да се знае, че подправките, които се намират в хладилника и техния вариант в козметиката са преработени по различен начин. Затова не правете грешката да си купувате пресни билки и вместо в ястието да ги влагате в базисния си крем за лице. Често в козметиката от тях се правят извлеци или се комбинират с други продукти, за да отключат лечебните си сили. Затова е нормално да не подействат, ако просто ги наситните или сварите. Мощта им да ви помогнат ще бъде почти никаква. Ето как да се ориентирате кои подправки, вложени в мазилата могат реално да помогнат процеса на оздравяване на акнето. И то доста по-добре от лабораторните химически варианти.

Салвията спира възпаленията. Освен в сосове, зимнина и манджи, тази билка може да се внедри и в кремове и лосиони за успокояване и спиране на възпаленията при акнетична кожа. Ако сте претърпели скорошна екстракция на комедони или сте имали нелепата дързост да стискате сами пъпките си у дома, то след това можете да намажете зачервените участъци с продукт, съдържащ салвия. Използвайте го и при поява на първите пъпки, както и за третиране на зачервени участъци.

Розмаринът дезинфекцира кожата. Добавен към печени картофки или агнешко, този рунтав клон придава невероятен вкус и аромат. Апетитен е както при готвенето на меса, така и при направата на техните гарнитури, а кулинарното правило гласи, че ако го сложите в основното, то не бива да го има в гарнитурата и обратното. В мазилата обаче той има свойството да убива бактериите. Ето защо ако акнето е причинено от появата на злосторни микроорганизми, розмаринът ще ви гарантира тяхното премахване от лицето и тялото.

Копривата почиства кожата. Освен на салата от коприва или копривена каша, това растение се намества в голяма част от козметичните линии на много марки, залагащи на природни продукти. Освен в  шампоаните против пърхот, екстракт от ядливата билка се влага и в почистващите тоници и лосиони, защото парещата трева има уникалното свойство да почиства кожата, едновременно дарявайки ѝ богатство от витамини и минерали. Така лицето получава изключително озаряване от природата, а мръсотиите в околната среда са възпрепятствани да провокират появата на акне.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашни хранителни илачи срещу зачервявания по лицето

Сода, зехтин, оцет и саксийни растения изглаждат тена на кожата в студеното време.   виж още »

Едноседмична диета за изглаждане на кожата

Плодове, зеленчуци, риба, чисто месо и киноа почистват кожата само за седмица.   виж още »

Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта