Регистрация

Три маски за лице със сода

02 Sep 2020   /   nina123   /   Видяна: 1651
Три маски за лице със сода

Содата чисти, подхранва и прави нежен домашен пилинг на лицето.

 

Не е нужно маската за лице да струва скъпо, за да е сигурно, че е ефективна. Оказва се, че дамите често дават пари за марка или просто факта, че някой друг е смесил за тях елементарни съставки, в направата на някоя грижа за лицето, кокетно опакована и попаднала на щанда в дрогерията. Ако си вземете пакетче сода, можете а си направите страхотни мазила със стойността на жълти стотинки. А след това да се насладите на блаоприятния им ефект. Ето три лесни домашни маски за лице със сода.

 

1. Маска за стягане на кожата на лицето. Почистете кожата след края на натоварения ден. Разбийте един белтък до побеляване, добавете в него 2 ч.л. сода и нанесете. Оставете да подейства за 15 минути. След това отмийте под течаща хладка вода. Правете си маската през ден и след петия път ще забележите, че кожата е по-еластична, а контурите – по-стегнати.

 

2. Овлажняваща маска за лице със сода и зехтин. Смесете равни количества качествена студено пресована мазнина и сода бикарбонат. Тази маска е сравнително течна, затова по ½ ч.л. от двете съставки е достатъчна. Намажете върху изчистена кожа и след 15 минути почистете първо с тампон, а после с вода. Още на следващата сутрин ще усетите, че опъването и сухотата са останали в миналото. Можете да правите маската ежедневно или в случаи, когато кожата е изложена на вредни външни въздействия – силен вятър, студ, дъжд, басейнова вода.

 

3. Домашна маска за лице с активен въглен и сода. Това е страхотен почистващ пилинг – смесете 1 ч.л. сода с 3 счукани активни въгленчета. След измиване на повърхностната мръсотия на лицето нанесете с масажни движения. Масажирайте без да натискате в продължение на 5-8 минути. След това отмийте.

 

Лъжичка мед към активния въглен и содата прави чудеса. Ако искате да съчетаете подхранване с почистване, можете към горепосочената маска да добавите и 1 ч.л. мед. В меда има множество витамини, от които красотата се нуждае. Ако обаче кожата ви е склонна към появата на акне, комедони и други пъпки, знайте, че медът подхранва и тях наред със здравите дермални клетки. Затова внимавайте. След направа на пилинга оставете маската да подейства още 5-6 минути и ччак тогава измийте с хладка вода.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Не използвайте сода и сол за разкрасителни процедури

Домашните маски със сода и сол за кожа и зъби могат да развалят трайно и необратимо третираните зони.   виж още »

Есенни маски за лице и коса с дюля

Разкрасителни домашни процедури с дюли. виж още »

Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта