Регистрация

Картофеното пюре влиза в разкрасителния репертоар на лицето

28 Apr 2020   /   nina123   /   Видяна: 1254
Картофеното пюре влиза в разкрасителния репертоар на лицето

Маски и компреси с картофено пюре изглаждат кожата, намаляват отоците и помагат при чистенето на черни точки.

 

Картофеното пюре се преражда в модерна храна всяка пролет, когато на пазара излязат неустоимо апетитните пресни картофки. Макар че са далеч по-вкусни в пържен и задушен вариант, ентусиастите в здравословното хранене си ги хапват и на пюрета с добавки от пресни зеленини. Но замисляли ли сте се, че гъстата гарнитура от намачкани картофи може да се погрижи и за красотата на лицето? Особено когато тече кампания за извънредно полоение и времето, прекарано вкъщи е повече, човек има шанс да се отдаде на релакс, който не може да си позволи в обикновения делник. Затова ето няколко начина, по които да впрегнете сварените картофи в личното си разкрасяване.

 

Топъл компрес от картофено пюре помага за изчистване на кожата. В миналото предците ни сядали под съд с вряща вода, захлупвали главата си с кърпа и оставяли парата да отвори порите на лицето преди измиване. Така кожата се почиства в дълбочина. Днес козметичните салони разполагат с парни машини, които се пускат върху лицето за четвърт час, за да се постигне същия ефект. Но това може да бъде направено и в домашни условия като се използва топло пюре от намачкани картофи. Сварете си картофа с все ципата, за да се запази в него нишестето. То допълнително ще подхрани кожата. След това намачкайте на фино с преса, вилица или пасатор, като добавите 1-2 лъжици вряла вода. После нанесете върху лицето и релаксирайте с тази маски докато се охлади. А след това можете да преминете на почистване с лосиони, мануално или с пилинг. Маската също ще подейства по-добре, ако предварително сте направили тази процедура.

 

Картофен пюре с мед и масло за подхранване на кожата на лицето. Звучи като рецепта за хапване, но всъщност е изпитаната разкарсителна техника в домашни условия. Обелете сварения картоф и го смесете с 30 г масло и 1 ч.л. мед. Докато маската е още топла, нанесете върху добре почистена кожа и дръжте 20 минути. След това отмийте с хладка вода. Ако лицето ви е склонно към прекомерно омазняване, сложете по-малко масло. Ако пък ви излизат гнойни пъпки, махнете въобще меда от маската. Повтаряйте през ден в продължение на 8 процедури и ефектът ще е траен и радващ окото.

 

Картофено пюре с мляко и борна киселина. Звучи като странна химична реакция или рецепта от молекулярната кухня, но всъщност е трик за разкрасяване. Ако си правите тази маска всяка вечер в продължение на 14 дни и то само за по 2 минути, ще си гарантирате равен тен, гладка и изпъната кожа, намаляване на мимикричните бръчки и свеж и отпочинал вид. Тук вече картофеното пюре НЕ се използва в топъл вариант. Охладен сварен картоф (дори и половинка ще стигне) се намачква с 2 с.л. мляко и 1 с.л. 3% разтвор на борна киселина. За да има по-кремообразна текстура, се разбърква с 1 с.л. крем за бръснене. Нанася се върху измито лице и след като преброите до 120, се отмива.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника. виж още »

Маски с тиква за млада кожа без пъпки и петна

Възползвайте се от каротена и витамините в тиквата, за да накарате лицето си за засияе. виж още »

Околоочни маски с хранителни продукти

Плодове и зеленчуци борят тъмните кръгове около очите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта