Регистрация

Британец създаде безвреден алкохол

12 Oct 2017   /   nina123   /   Видяна: 1575
Британец създаде безвреден алкохол

Напитки, който замайват, но не натоварват черния дроб и не предизвикват махмурлук заместват алкохола.

Човек се чувства доста добре докато обръща чашки в компания, но после идва тежката част – главоболие, махмурлук, липса на спомени и измъчен черен дроб. Всички тези дискомфорти развалят хубостта на опиянението, особено ако събитията от приятния и забавен купон са се превърнали в бели петна под въздействието на градуса на питието.

Колко ще е хубаво, ако алкохолът хваща, без да има последствия! Над тази мечта са се лутали множество натежали от снощния пиянски маратон глави, но сбъдването на пияческия блян е на крачка от реализацията си. За него трябва да благодарим на британския химик от Лондонския Имперски колеж – Проф Дейвид Нът, който разработи невиждана досега технология на напитки.

Новият алкохол замайва, но не натоварва черния дроб. Десетилетие отнема на учения да успее да сътвори химично съединение, което да е безвредно за хората при приемане, да има функцията да замайва и развеселява, като същевременно не товари вътрешните органи и не причинява махмурлук. Иновативната основа за напитки вече е факт, а ученият тества различни коктейли с нея, така че да може да се предлага пълно разнообразие от цветове, вкусове и количества.

Барове, които предлагат само безвреден алкохол е планът за реализация на начинанието на Проф. Нът. Цели 100 заведения, в които се продават модерните коктейли планира да отвори новаторът в питейната технология след като получи разрешение за разпространението на коктейлите си. Ученият обяснява, че е разработил 5 основни съединения, които са напълно безвредни и дори имат вкус на алкохол. Те не съдържат градус или наркотични вещества и не водят до пристрастяване.

Синтетичният алкохол не предизвиква натрупване на ацеталдехид. Това е вещество, виновно за махмурлука, което се натрупва в тялото и води до главоболие, отпадналост и умора. Важно е обаче добре обучени бармани да създават индивидуални напитки от този вид за всеки клиент, защото целта е да се постигне безопасно ниво на опияняване. Човек трябва да приеме точната за себе си доза, изчислена на базата на възраст, пол, килограми, физическа активност, за да може да се наслади пълноценно на щастието от безвредния алкохол в количества, в които би желал да го консумира. Предозирането също крие рискове, но със специалния план за индивидуална направа и сервиране на Проф. Нът не би трябвало въобще да може да се стигне до поемане на свръхдоза.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Британците се напиват най-често

Англичаните най-често прекаляват с алкохола.   виж още »

В Япония правят кафе от чесън

Японец създаде безкофеиново кафе от печен чесън. виж още »

Най-поръчваните напитки в български заведения

Кои питиета се поръчват най-често в родните барове, дискотеки и кръчми? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта