Регистрация

Видове махмурлук от смесването на алкохол

03 Feb 2021   /   nina123   /   Видяна: 1380
Видове махмурлук от смесването на алкохол

Бирата действа като катализатор за абсорбирането на всичко изпито. Ето защо с една бира за капак след запой, се случват „чудеса“.

 

Да се изпие по чашка след натоварения работен ден или в края на трудовата седмица е човещинка. Но човекът да се докара до състояние на прасе заради злоупотреба с алкохола, си е чиста свинщина. Понякога до това освинване се стига не заради количеството погълнати питиета, а благодарение на смесването на видовете алкохол. Не е мит, че щом в стомаха се срещнат два вида градусово пиене, на сутринта главата си пати от лошата идея. Експерти, цитирани от БГНЕС, обясняват защо се случва това и как действат най-комерсиалните миксове от алкохол.

 

Класически махмурлук от вино с бира. Бирата е нискоалкохолна и рядко една-две чаши могат да причинят каквото и да е опиянение. Но в комбинация с други питиета тя е истински злосторник. „Магическите“ ѝ качества се дължат на въглеродния диоксид, с който е наситена. Той подпомага бързото абсорбиране на алкохола в кръвта, така градусите навлизат в тялото ударно и тялото не може да се справи с тях. Виното от своя страна съдържа танини, които раздвижват кръвта. В малки количества и двете напитки са полезни, но при смесването им бързодвижещата се кръв получава ударна доза алкохол и финалът е фатален. Дори и от малки количества, при смесването на двете питиета се появява замайване. А на сутринта идва класическият махмурлук - не много силен главобол, но особено усещане за жажда и физически дискомфорт, което може да се задържи и през целия следващ ден.

 

Бира с водка - алкохолен сървайвър, в който оцелява само най-добрият. Тази руска класика определено не е за всеки. Водката е високоалкохолно питие, което бързо води до дехидратация. В този случай тялото търси течност, с която да се оводни. И когато получи бира, всички клетки жадно започват да я абсорбират. Ето как се появява бързото напиване с трайни последствия. Главоболието ще е силно, но не само това е проблем на сутринта. Много от функциите на тялото няма да са с пълния си капацитет. Възможно е да се отчете замъгляване на зрението, неадекватна вестибулация, липса на усещане за вкус и мирис и забавяне на мисловната дейност и реакциите. Цялото тяло се е просмукало с бира и изхвърля алкохола през порите. В този момент човек не мирише никак приятно. Комбинацията на бира с ракия е една идея по-добра, защото в ракията има витамини (ако е домушарка), които леко подпомагат възстановяването на организма след алкохолния маратон.

Комбинацията на бира с текила е убиец. Текилата съдържа шарен букет от алдехиди - формалдехид, ацеталдехид и фурфуроли. Всички те действат на клетъчно ниво като блокират основните функции на клетката. След пиене на текила човек не може да разчита на тялото и мозъка си. А с добавка на бира тези вещества се усвояват бързо, лесно и безпроблемно. Главоболието на сутринта е безпощадно, дехидратацията - силно осезаема, а възстановяването и прочистването от тези отрови може да отнеме повече от ден. Така че не се подлъгвайте да комбинирате тези две питиета, ако планирате да живеете и след купона.

 

„Който пие облак троен, той за утре е“... пиян. Много коктейли, дори и в дамски варианти, комбинират сладки и полусладки аперитиви, но специално при дружбата на мента и мастика, освен оцветителите, захарите и алдехидите, се включва и анасонът. При комбинацията на два твърди алкохола напиването идва бавно - няма я бирата, която да вкара въглероден диоксид за катализатор. Но забавянето на неминуемото не означава, че то няма да дойде. Твърдият алкохол съсухря клетките заради високата си алкохолност. Затова главоболието е монотонно и продължително. Същото важи и за жаждата. А сред най-тежките спиртни напитки са анасоновите. Те атакуват черния дроб и мозъка едновременно. Ето защо любимият летен облак може да изисква от вас цял ден възстановяване дори и след умерена консумация.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Боренето на махмурлука с бира може да е смъртоносно

За алкохолни отравяния с фатален край при пиене на бира след запой алармират от Руското Здравно министерство.   виж още »

Какво се яде преди купон, за да няма махмурлук?

Пет продукта, които помагат срещу напиване в новогодишната нощ!   виж още »

Три изпитани продукта за борба с махмурлука

Зелевата чорба, лютото шкембе и бирата спират главоболието и гаденето след тежък запой. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта