Регистрация

Три идеални хранителни съчетания

10 Sep 2018   /   nina123   /   Видяна: 1640
Три идеални хранителни съчетания

Добри комбинации, които на пръв поглед са несъвместими според законите на разделното хранене.

 

Разделното хранене учи на много правила, които драстично могат да подобрят здравето и да се погрижат за красотата. Законите на този режим обаче звучат тежко и се противопоставят на човешките навици, наследени от бабите. Според хранителния експерт Роб Хопсън има и щури комбинации, които се оказват съвместими. Пред Daily mail специалистът разкрива три добри комбинации (така се наричат в разделното хранене съчетанията на съвместими продукти), за които човек рядко подозира.

 

1. Кисело мляко с банани. Изненадващо, но тези два въглехидрата взаимно си помагат. Инсулинът от бананите служи за регулиране на кръвната захар, но има и още една функция – помага за разграждането и усвояването на калция от киселото мляко. От своя страна пък пробиотиците в киселото мляко спомагат за лесното разграждане на банана. Често след хапване на жълтия сладък плод се появяват газове. Това няма да се случва, ако към него върви и чаша кисело мляко. Смесването на тези два продукта не води до ферментация, както се случва при комбинациите от плодове и млечни продукти, които са обявени за „лоши“ според разделното хранене.

 

2. Домати и зехтин. Тази комбинация идва естествено, когато човек реши да зареди тялото си с каротиноиди, които се съдържат в доматите. Червеният плодов зеленчук е безвкусен, щом се лиши от малко мазнинка и солчица. Но се оказва, че именно овкусяването му е ключ към абсорбирането на каротина. Той се превръща във важния и много нужен на тялото провитамин А, който се грижи за здравината и еластичността на кожата, клетъчните стени и е особено нужен гарант за доброто зрение.

 

3. Прясно мляко с мед. Медът е най-подходящия овкусител на прясното мляко, а тази комбинация е идеалното природно сънотворно. Децата са свикнали да заспиват с вечерна порция мляко, защото в него се съдържа триптофан, хормон, който предизвиква отделянето на серотонин и мелатонин в мозъка. Медът засилва тази секреция и едновременно с това спира други хормони в тялото, които се опитват да повлияят негативно на процеса. Ако сместа е леко топла, тя успокоява и създава усещане за щастие и сигурност.

ПОДОБНИ СТАТИИ

С какво да комбинираме яйцата

В компанията на кои продукти е добре да хапваме яйца и кои храни не трябва да попадат с яйцата в едно хранене.   виж още »

С какво да комбинираме месото според принципите на разделното хранене

Добре е мръвките да се хапват с крехки листни зеленчуци и да НЕ се консумират с картофи или ориз, както повечето хора са свикнали. виж още »

Кои храни се комбинират помежду си

Спазването на основните принципи на разделното хранене поддържа здравословно тегло и предпазва от болести и изтощаване. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта