Регистрация

Топ 10 на най-скъпите водки на Земята

09 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 5778
Топ 10 на най-скъпите водки на Земята

Бихте ли дали милион долара за водка? А може да се окаже, че струва и доста повече...

Коктейл без водка не е коктейл – ще чуете тези думи от стари любители на твърдото Менделеево гориво. Мнозина руснаци пък ще се опитат да ви убедят, че водката е най-истинския и разкошен алкохол в света, въпреки че са на мнение, че не бива да се разрежда с безсмислени сокчета, подсладители и ароматизатори, а само да се преглъща с помощта на достойно мезе като кисели краставички например. В световен мащаб „огнената вода“ е един от най-често консумираните алкохоли и въпреки че по количество не може да се мери с любимата на поколения бира, то тя е на второ място по търсене. Просто високият й алкохолен градус не позволява да се консумира в същите литри, както нискоалкохолното пиво или различните вина.

А поводите да пийнете едно са много – релакс след работа, среща с приятели, делови задачи, щастливи и нещастни събития или иначе казано всичко, което се случва на човек в ежедневието може да се окаже причина да обърне една... две... и дори повече чашки водка. Но днешната тема е малко по-различна, защото в нея се изключват питиетата за наливане, оставени на заден план от тези – за ценители. Светът се заговори какви ли любители на огнената вода съществуват, че да са склонни да похарчат огромно състояние за шише водка. Поставянето на въпроса на дневен ред дойде след публикация на Вашингтонски издания, направили проучване кои са най-скъпите водки в света, колко струват те и с какво са заслужили главозамайващата си цена. Ето и топ 10 на високоалкохолните прозрачни течности, които наистина костват на клиента цяло състояние.

10. През 2010 г. на пазара се пускат 800 бутилки от лимитираната шведска серия Абсолют Кристал. Цената на едно шише е 1000 долара.

9. Ализе Розе Едишън е питие, което спорно може да се нарече водка, но все пак попада в чарта. То представлява смесица от френска водка, розов екстракт, коняк, ягода и личи, а шише от мекото за небцето високолакохолно питие струва 2000 долара. Не си мислете, че бутилката е каква да е – в ръцете ви ще попадне елегантно стъкло, украсено с рози и камъни Сваровски.

8. Столичная Елит е твърдо традиционно руско висококачествено произведение, което замайва лесно главата на нетренираните пиячи, но ценителите я уважават свято. От серията са произведени само 3000 бутилки, като всяка от тях е на пазарна цена от 3000 долара.

7. Водка Йорданофф от серията Декаденс струва малко над 4100 долара, като се предлага с различни плодови вкусове – на портокал, грейпфрут, боровинка, череша, ягода. Разбира се, съществува и в чист вариант, което не я прави по-евтина. Производителят отново навява лукс с 32-та камъка Сварофски, които красят питието.

6. Още кристали Сваровски – този път в шестата позиция, която се заема от Оувал Водка, струваща 6922 долара за 700 мл.

5. Белведере Белвър Биърс е лишена от излишна помпозност. Вместо на украса, производителят залага на качество, за което обаче трябва да се платят 7240 долара.

4. Десетократно филтрирана и прибрана в може би най-красивата опаковка за водка е изкачилата се на четвърто място по цена Империал Колекшън в яйце на Фаберже. Както може би се досещате огненият еликсир е затворен в красиво яйце на Фаберже, което може да концентрира погледа в изящните си мотиви с часове. За него обаче ще трябва да извадите 9500 долара.

3. Дива Водка заема третата позиция с цената си от 1 милион долара. Течността е постигнала мекотата си, преминавайки през тройна филтрация от скъпоценни и полускъпоценни камъни. Твърди се, че само след като я дегустира човек може да разбере смисъла на високата й стойност.

2. Русо-Балтик водка също е много пивка, но и тук се залага на украсата. Бутилката е изработена от смес на бяло и жълто злато, украсена е със скъпоценни камъни, а на капачката е изобразен руския царски орел, окичен с истински диамант. За да се насладите на този шедьовър, ще трябва да платите 1,3 млн. долара.

1. Милиони долари спомагат за дестилацията на първенеца в днешната класация – струващата 3,6 млн. долара Билионари водка. Малцина могат да се похвалят, че са я опитвали, но мнозина мечтаят качественият алкохол да попадне в чашата им. Дали си заслужава да се дадат толкова пари за едно питие – нека всеки сам прецени.

 

А с какви ястия ще си отива вашата водка – вижте в предложенията ни МЕЗЕТА ЗА ВОДКА!

ПОДОБНИ СТАТИИ

5-те най-скъпи бонбона в света

Бонбони със злато, скъпоценни камъни и аромат на пури бъркат дълбоко в джоба на любителите на романтичните сладкиши.   виж още »

Най-скъпите сладкиши за 2014-а година

Диаманти, лед от Килиманджаро, злато за ядене и купища тайни, но свръхсладки съставки се комбинират в десерти, които струват хиляди долари. виж още »

Топ 3 на бирите за 2014-а година

Кои са най-добрите на вкус и най-скъпите бири за лято 2014. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта