Регистрация

Топ 3 на бирите за 2014-а година

04 Jul 2014   /   nina123   /   Видяна: 4102
Топ 3 на бирите за 2014-а година

Кои са най-добрите на вкус и най-скъпите бири за лято 2014.

Когато има световно първенство по футбол, годината е силна и на консумация на бира, напомнят пивопроизводители и ценители на газираната нискоалкохолна напитка. Сякаш спорт и бира вървят ръка за ръка, а част от настроението на запалянковците се губи, ако нямат насъщно пиво в чашата, с което да си кажат „наздраве“. От бранша пък признават, че в плановете за четирилетката футболните първенства са предпоставка за увеличаване на количеството продукция, като подготовката за тях започва година-две по-рано и се очаква с особено нетърпение, защото носи приходи на всяка предвидлива компания.

Затова в годината на „световното по футбол в Бразилия“ много пивовари заложиха на различни тактики с цел да увеличат и дори да удвоят печалбите си в сравнение с изминалото лято. И докато едни се спряха на количеството и препоръчителната цена от кръгла сума, други заложиха на маркетингови тенденции като смяна на опаковката и етикета, специални серии за световното, намаления при покупка на определено количество и т.н. Днес обаче ние ще се спрем на качеството, което накара пивоварите да се постараят да дарят на феновете незабравим и уникален вкус на 2014 година, който да запомнят завинаги заедно с емоциите, предизвикани от любимия отбор.

Бирени експерти от Мюнхен – Германия пък се заеха да направят класация за най-добрите бири на годината, за да могат да ориентират дори онези запалянковци, които не са разбирачи на качествата на фанта-хмел, към кое шише да посегнат в най-решаващия момент от дербито. Журито предупреждава, че препоръчаните от него бири не са по джоба на всеки, а цената им едва ли ще позволи на човек с обикновена заплата да се събуди с пресъхнала уста на сутринта.

На четвърто място за най-добра бира на лято 2014 застава Краун Ембасадор Ризърв (Crown Ambassador Reserve). Разбира се, тя не влиза в обявения топ 3, но все пак заслужава частица внимание. За разлика от познатите у нас разфасовки това пиво се продава в стъклена бутилка от 750 мл подобно на вината и е обявено за най-качественото сред всички, произвеждани в Австрия. Серията е ограничена – само 7000 бутилки съдържат течността, произведена от редки и особено ценени сортове малц и хмел, престояли в продължение на три месеца в бъчва от американски дъб. Цената за едно шише от пенливото „дзън“ е 95 долара.

Бронзов медал за най-качествена бира за 2014 година получава екстравагантната Скорсбък (Schorschbock), която има прекалено нестандартен за някои по-закоравели разбирания вкус. Пивото е пикантно, с опушен нюанс, сладост и аромат на стафиди. Препоръчва се дори към следобедна закуска или десерт, а 500 мл от него струват зашеметяващите 275 долара, което пък прави бирата сребърен медалист за най-скъпата малцова течност в света.

На второ място по качество с гордост и първенецът по цена в световен мащаб е Антарктик нейл ейл (Antarctic Nail Ale).  За съжаление вече няма как да опитате тази серия, защото всичките бутилки, произведени с вода от арктически ледник вече са продадени – всяка на цена от 800 долара. В това пиво се залага на чистотата – както на продуктите, така и на вкуса, затова освен леко опушения аромат и тъмнеещия цвят, не могат да се изредят множество вкусови и ароматни нотки.

Първенецът в класацията и обявената за бира на 2014 година Спейс Беърли (Space Barely) дори „не стъпва на Земята“. Явно има влияние над вкусовите качества фактът, че ечемика за това пиво се отглежда на Международната космическа станция. Проблемът с набавянето не е в цената, защото за разлика от предходните си подгласнички, тази пенлива победителка струва около 30 долара. Бутилки от нея обаче са запазени само за подбрани лица и експерти и не се продават в хранителната верига.

Ако вече сте решили да си отворите една биричка, дори и да не е упомената в класацията, то ето нашите предложения за бирени мезета.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Най-скъпите сладкиши за 2014-а година

Диаманти, лед от Килиманджаро, злато за ядене и купища тайни, но свръхсладки съставки се комбинират в десерти, които струват хиляди долари. виж още »

Топ 10 на най-скъпите водки на Земята

Бихте ли дали милион долара за водка? А може да се окаже, че струва и доста повече... виж още »

Най-качественото уиски за 2014 година

Малцови високоалкохолни питиета премериха „сили“, за да влязат в най-престижната световна класация. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous17-02-2022
Россия заявила о готовности к диалогу с США: Политика: Мужской журнал https://er56.ru/news/rossiia-zaiavila-o-gotovnosti-k-dialogy-s-ssha-politika-myjskoi-jyrnal.html Погибший в Германии российский дипломат оказался сыном генерала ФСБ: Происшествия: Мужской журнал https://er56.ru/news/pogibshii-v-germanii-rossiiskii-diplomat-okazalsia-synom-generala-fsb-proisshestviia-myjskoi-jyrnal.html
anonymous17-02-2022
Бенджамин Коуэн выделил пять перспективных альткоинов на следующий год https://goodselling.ru/finance/bendjamin-koyen-vydelil-piat-perspektivnyh-altkoinov-na-sledyushii-god.html Банк России хочет запретить навязывание дополнительных банковских услуг россиянам https://goodselling.ru/finance/bank-rossii-hochet-zapretit-naviazyvanie-dopolnitelnyh-bankovskih-yslyg-rossiianam.html
anonymous13-02-2022
«КВС» признана компанией с наилучшими показателями в сфере массового жилищного строительства http://36bit.ru/build/kvs-priznana-kompaniei-s-nailychshimi-pokazateliami-v-sfere-massovogo-jilishnogo-stroitelstva Современная плитка. Какие есть стили, текстуры, форматы? http://36bit.ru/real-estate/sovremennaia-plitka-kakie-est-stili-tekstyry-formaty

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта