Регистрация

5-те най-скъпи бонбона в света

21 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 2167
5-те най-скъпи бонбона в света

Бонбони със злато, скъпоценни камъни и аромат на пури бъркат дълбоко в джоба на любителите на романтичните сладкиши.

 

Бонбоните са необятна група сладкиши, обичани от малки и големи, млади и стари. Това е онази идеално дозирана хапка, в която се съчетават вкус и визия, за да създадат пълна наслада на сетивата. За някои сладкарските изкушения са част от ежедневието, за други – повод за празник, романтика, наслада и честване на специални събития. Бонбоните са едни от първите десерти, които децата опитват. А след това израстват с любов към тях. Бонбоните могат да бъдат нежен лиричен подарък или просто кутия от тях да даде повод да се поглезим.

 

В света съществуват над 500 милиона вида бонбони, пише foodpanda. Те могат да бъдат дъвчащи, смучещи, шоколадови, плодови, вегански, млечни, желирани и какви ли още не. Тяхната цел е да радват хората, за които са предназначени и да даряват особена наслада. Но както варират видовете им, така и цената им е много различна. БГНЕС намери 5-те най-скъпи бонбона, продадени през изминалите 12 месеца (от 1-и март 2017-а до 1-и март 2018-а година) и потърси резон за изключително високата им стойност.

 

5. Бонбон Сваровски за 100 долара. Цената не звучи толкова плашеща, ако не си представим, че тя се плаща за една хапка. Тук става въпрос за шоколадов бонбон, представляващ приятен какаов мус, обвит в черен шоколад. А в обвивката – инкрустирани камъни Сваровски. Те не се ядат, а целта на сладкиша е да бъде подарък за любим човек. Той трябва да изсмуче шоколада и да запази скъпоценностите от него.

 

4. Бонбон с дъх на кубинска пура за 320 долара. Разбира се, прави се в Хавана и се превърна в хит сред туристите през изминалата година. Оформен като голяма пура шоколадовият сладкиш носи и автентичния дъх на висококачественото тютюнево изделие. Производителите обясняват, че не съдържа никотин.

 

3. Бонбон от ядливо злато за 300 долара. С приятна какова сърцевина и дъх на няколко вида изискан алкохол, този сладкиш неслучайно се нарича Бонбонът на Боговете. Божественото в него е обвивката, направена от 24 карата ядливо злато. То може и да не е носител на най-изтънчения вкус, но определено визията създава особен ЛУКС.

 

2. Ягодов желиран бонбон за 480 долара. Това не е просто глезня, а начин да се обясниш в любов, твърди създателят на слдкиша. Бонбонът притежава най-нежната желирана текстура, с която са произвеждани неговите събратя. Той е във формата на сърце, носи неустоим ягодов аромат и се продава в Дубай втора поредна година единствено и само на 14-и февруари. За него обаче се поддава предварителна заявка, а кадифеният му розов цвят разбива дамските сърца.

 

1. Био веган бонбон за 760 долара е първенецът в скъпотията на хапките сладост. 81% от него представляват специално органично какао, което се добива от 100-годишни дървета и се обработва на ръка. В допъление към състава му е включена и био тръстикова захар с подчертан карамелен вкус, био цейлонска ванилия и био кокосово масло. Ценителите на истинските шоколадови усещания са на манение, че сладката хапка определено си заслужава стойността.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Срамно скъпи японски храни, известни по цял свят

Най-скъпите японски плодове, гъби и месо са търсени по цял свят въпреки срамно високата си цена. Кои са тези хранителни продукти и защо струват толков виж още »

5-те най-скъпи дини в света. Защо?

В Източна Азия се отглеждат едни от най-скъпите дини. Тяхната форма и вкусови качества са в основата на високата цена.   виж още »

Най-скъпите сладкиши за 2017-а

Луксозни сладкиши радват небцето на изтънчени люде, но опразват и джоба. Вижте дали си заслужава. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта