Регистрация

Най-скъпите сладкиши за 2014-а година

18 Jul 2014   /   nina123   /   Видяна: 4633
Най-скъпите сладкиши за 2014-а година

Диаманти, лед от Килиманджаро, злато за ядене и купища тайни, но свръхсладки съставки се комбинират в десерти, които струват хиляди долари.

Луксозните сладкиши са кулинарно изкушение, което може да послужи като романтичен подарък, символ на обич, предмет на мил жест и изразяване на загриженост. Десерти подаряваме на любимите хора, на най-близките и лични същества, защото чрез тях се поднася сладост – онзи вкус, който най-много радва сетивата. Сладкарството е и един от най-сложните и широкообхватни раздели на кулинарията, чиито майстори са високоценени по цял свят. Трудоемкостта на направата и цената на продуктите, вложени в десерта често обаче са виновни за неговата висока стойност.

Именно върху тези сладкиши се спира и търсенето на американски кулинарен журнал, който публикува информация за четирите най-скъпи десерта за 2014-а година, като се опитва да обясни защо за радване на езика и небцето човек отделя такива грандиозни суми.

На четвърто място за най-скъп сладкиш на годината е провъзгласен английският шоколадов пудинг Линдет познат под името Lindeth Howe Country House Hotel. Десертът е една порция, а направата му отнема 21 дни, така че ако искате да зарадвате любимия човек, ще трябва да поръчате сладкиша три седмици по-рано. Другото, което ще се изисква от вас е да отделите 35 000 долара за удоволствието, направено от четири вида висококачествен швейцарски шоколад и украсено с ядливи топчета от истинско злато и двукаратов диамант.

Бронзовият медал за цена отива при сладоледът Тримата близнаци (Three Twins) в Танзания, но тук въпросът с цената е спорен, защото плащайки потресаващите 60 000 долара за сладолед, човек получава пълен пакет от екстравагантни преживявания, между които и ядене на сладоледи на корем. Принципно високата цена на десерта е заради неговата отличителна съставка – лед от връх Килиманджаро, откъснат от висок и труднодостъпен топящ се ледник. В бонус към яденето на сладолед, което през дадения ден е позволено на туриста на корем, са включени самолетни билети до 5-звездния танзанийски хотел, който предлага летния сладкиш, престой в хотела, разходка до основата на ледника и за финал – туристическа тениска със сладоледа, направена от органичен памук.

Останалият на втора позиция в класацията плодово-сладоледен десерт Ню Орлиънс (New Orleans) струва 1,4 млн. долара. Сантиментални клиенти ще ви кажат, че цената е така висока заради пръстена на прочутия банкер и финасист, живял в началото на 20-и век – Ърнест Касел, но истината е друга. Освен известните съставки като екстракт от горски плодове, сладоледен пласт с тирамису и ванилия, сос от френско вино, листенца висококачествена мента и сметана, приготвена по уникален начин, в сладкиша има и тайни продукти, които допълват уникалния вкус и незабравим силен дъх.

Първенец в класацията за най-скъп десерт на 2014-а година е плодовата торта с диаманти, чиято цена е 1,65 млн. долара. Освен, че добре ще се оръсите за този сладкиш, ще трябва и да проявите търпение, защото десертът се поръчва 6 месеца предварително. Какво има в него обаче е тайна, като единствената съставка, която е описана са 223 5-каратови диаманта, с които е украсен свръхлуксозният сладкиш.

А ако искате да трогнете любимите хора с изделие, родено от труда на двете ви ръце, ето няколко предложения за десерти, които можете да спретнете у дома си. Просто си изберете вида сладкиш, а след това и най-подходящата рецепта.

Торти

Плодови пайове

Домашни сладки

Домашен сладолед

Кексове

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Най-скъпите сладкиши за 2017-а

Луксозни сладкиши радват небцето на изтънчени люде, но опразват и джоба. Вижте дали си заслужава. виж още »

Топ 3 на бирите за 2014-а година

Кои са най-добрите на вкус и най-скъпите бири за лято 2014. виж още »

Топ 10 на най-скъпите водки на Земята

Бихте ли дали милион долара за водка? А може да се окаже, че струва и доста повече... виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта