Регистрация

Сок от пъпеш за здрав сън и отслабване

22 Aug 2022   /   nina123   /   Видяна: 933
Сок от пъпеш за здрав сън и отслабване

Кога и как да хапваме пъпеш с много ползи за здравето и красотата?

 

Пъпешът е вкусен начин да свалим излишните килограми, да се хидратираме, да подобрим общото здраве и метаболизма, да повишим нивата на кръвното налягане, да отслабнем и да имаме качествен сън, обясняват диетолози и хранителни експерти, цитирани от БГНЕС. Според специалистите са необходими между 100 и 200 грама от ароматния плод на ден, за да се подобри начинът на живот, здравето и усещането за щастие и виталност. А ето и кога и как е най-добре да се приема дозата от плода според нуждите на тялото.

Сок от пъпеш за старт на деня. Тук не е задължително да смилате плода на сок. Можете да си го нарежете на парченца за закуска. Това е единственото хранене, в което не е грешка пъпешът да бъде хапван несамостойно. Добавете 50 г извара или 150 мл кисело мляко, скир, йогурт и хапнете или пийнете тази първа за деня храна. Тя ще засити много добре и ще ви даде енергия до обяд. Тялото ще се хидратира адекватно, а мускулите ще получат ударна доза магнезий за сила и издръжливост. Можете да смелите в блендер продуктите заедно и да ги превърнете в своеобразно здравословно и диетично смути.

Сок от пъпеш за отслабване. Използвайте го като междинно хранене на празен стомах поне 30 минути преди основното ядене. В 100 г пъпеш има само 25 калории, 70 г вода, 6 г захар, 10 г сложни въглехидрати и още 14 грама (което не е никак малко количество) фибри, витамини и минерали. Най-добре е пъпешът да е смлян, за да се усвоят полезните му вещества максимално бързо. Фибрите спомагат за засилване на метаболизма и горенето на мазнини. Въглехидратът дава бърза енергия и засища – така не рискувате да преядете на следващото хранене. Витамин С укрепва здравето, подпомага отслабването и тонизира. Витамините Е и А имат антиоксидантни свойства, пречистват тялото и подобряват състоянието на кожата и клетките. Магнезият и калият се грижат за мускулния тонус.

Сок от пъпеш за здраво сърце. Зарадвайте най-важния мускул – сърцето с порция от 100-200 грама смлян на сок пъпеш. Особено ефективен е при хронично високо кръвно налягане и сърцетуп. Именно магнезият и калият в плода са важните герои, които ще помогнат да се почувствате по-спокойни и силни. Можете да добавите 100 мл вода, ядково или кокосово мляко, за да се превърне напитката в приятен коктейл. Малко лед и мента ще ви помогнат да се насладите максимално. Важно е да се приема на гладно до 17 часа.

Сок от пъпеш за качествен сън и лесно заспиване. Ако искате да се възползвате от тези качества на плода, трябва да сте вечеряли минимум 3 часа преди лягане. Смелете си 100 г пъпеш по желание с малко вода и го изпийте непосредствено преди да се пъхнете под завивките. Минералите в него спомагат за лесно и бързо отпускане на тялото и сънят ще пристигне за броени минути. А след това обещава да е качествен и пълноценен.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

5 отвари за здрав сън и горене на мазнини през нощта

Топли напитки преди лягане с билки и плодове, които помагат да спим дълбоко и горят мазнини по време на сън.   виж още »

Какво причинява преяждането с диня?

Прекаляването с диня може да разшири стомаха, да предизвика внезапен глад и да ви изпрати в тоалетната в неподходящ момент.   виж още »

Щури методи срещу трудно заспиване

Странни отвари от билки ни изпращат в Страната на сънищата. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта