Регистрация

5 отвари за здрав сън и горене на мазнини през нощта

25 Nov 2022   /   nina123   /   Видяна: 1410
5 отвари за здрав сън и горене на мазнини през нощта

Топли напитки преди лягане с билки и плодове, които помагат да спим дълбоко и горят мазнини по време на сън.

 

Мечтата на мнозина с наднормено тегло е да спят и да отслабват. Естествено, кой не иска да извайва фигура без усилия? Още повече докато си почива качествено в топлите завивки. Каналът Hebbars Kitchen събира рецепти от цял свят, доказано успешни едновременно с приспивателния си и отслабващ ефект. Не е мит, че тялото се прочиства и обновява най-добре по време на сън, но стига той да е пълноценен. С чаша топла и ароматна отвара заспиването може да дойде по-бързо, сънят да е по-дълбок, а на сутринта кантарът да отчете позитивни резултати. Изпробвайте тези пет техники за горене на мазнини и детоксикация по време на сън. Важно е напитките да се приемат приятно топли, а последното хранене да е било поне 2 часа по-рано. Изберете тази, която ви допада най-много и не сменяйте с друга поне 7 дни, за да отчетете правилно резултатите и как влияе на теглото и качеството на съня.

Отвара от джинджифил с лимон и лайм. Измийте добре 1 лимон и 1 лайм и разрежете на половини. Изстискайте сока на по една половинка лимон и лайм в чаша. Останалите половинки нарежете на едро. Нарежете и изстисканите парчета на 3-4 части с все кората и ги прехвърлете в тенджера. Пуснете пръчица канела и 1 ч.л. черен пипер на зърна. Добавете 4 грама рендосан корен от джинджифил и залейте със 750 мл вода. Кипнете и варете 5-6 минути. Прецедете и охладете до приятно топла напитка. Сипете в нея заделения цитрусов сок и по желание добавете мед. Разбъркайте и изпийте преди лягане докато все още е топло.

Чиа с лимон и мед срещу нощно огладняване. Ако имате навика да ставате нощем за разходки до хладилника, а поради нездравословната привичка сте качили някое и друго килце и не можете да се наспивате добре, тази рецепта е точно за вас. Залейте 2 ч.л. семена чиа с 50 мл хладка вода и оставете за 30 минути. След това долейте в чашата топла вода и добавете 2 с.л. лимонов сок. Ако искате напитката да има по-приятен дъх, можете да добавите есенция ванилия. Подсладете с до 5 грама мед, разбъркайте и изпийте 10 минути преди лягане. Очаква се да спите здраво и да не огладнявате в следващите 8-12 часа.

Отвара от банан с кардамон. Измийте добре 1 леко омекнал банан. Звучи странно, но е по-добре да има тъмни петна по кората, отколкото да е идеално жълт и чист. Отрежете с нож двата края на по 2 см навътре към сърцевината на плода. Положете в тенджерка останалата част от банана, залейте с 500 мл вода и добавете 6 зърна зелен кардамон. Може да пуснете и пръчица канела. Варете 10 минути след кипването. После прецедете водата и изпийте докато е топла поне 350 мл от нея непосредствено преди сън.

Бадемово мляко с куркума, кокосово масло и черен пипер. Сипете в тенджерка 250 мл бадемово мляко. Добавете 1 ч.л. с връх куркума на прах, ½ ч.л. кокосово масло, 1/3 ч.л. млян черен пипер. Ако искате по-мощна сила за горене на мазнини, добавете и малко парче от корен рендосан джинджифил. Кипнете и варете 4 минути. След това прецедете през едра цедка и изпийте точно преди да легнете докато отварата е още топла. Това е алтернатива на прочутото златно мляко, но предназначена за онези, които смятат, че консумацията на лактоза и казеин не е подходяща за пораснали индивиди.

Отвара от кимион и канела. За целта сипете в касерола 600 мл вода и добавете в нея 1 ч.л. канела на прах и 3 ч.л. кимион на зърна. Кипнете и варете на слаб огън 8-10 минути. Прецедете и добавете прясно изцеден лимонов сок (около 2-3 с.л.) и до 1 ч.л. мед. Изпийте на бавни глътки в топло състояние когато сте вече под завивките и смятате скоро да изгсите лампата.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сок от пъпеш за здрав сън и отслабване

Кога и как да хапваме пъпеш с много ползи за здравето и красотата?   виж още »

Щури методи срещу трудно заспиване

Странни отвари от билки ни изпращат в Страната на сънищата. виж още »

Дълбокият сън идва с мляко и ядки

Гарантирано качествено наспиване с топло млечице и бразилски орех. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта