Регистрация

Сладкишите носят щастие и любов

24 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3669
Сладкишите носят щастие и любов

Красиво направеният десерт навява усещане за детска безгрижност.

Международен екип от европейски учени, статистици и психолози се зае да потърси кои са онези фактори от човешкия живот, които на фона на финансовата, икономическа и социална криза на Стария континент сплотяват хората и ги карат да се чувстват щастливи. Изненадващо, но едно от първите места бе заето от сладкишите и десертите.

Оказва се, че хапването на захарни изделия отпуска нервната система и създава усещане за спокойствие. Концентрацията, която изискват сладкишите, за да бъдат изядени е по-голяма и откъсва човека от реалността. Така той се отпуска и забравя за проблемите си.

Красотата на добре направената торта, сладки, кексчета също увеличава усещането за щастие. Участници в проучването твърдят, че тези десерти им навяват спомени за детството, а него те свързват с липсата на проблеми и тежки задължения, множество смехове и игри.Естетиката на хубавата декорация радва и подтиква да си хапнем още и още.

Чрез сладкиши можете да се докосните до сърцето на обичан от вас човек, показват още изводите от проучването. Да подариш сладкиш, особено без повод, е мил и приятен жест, който се тълкува като особен акт на нежност и загриженост. С шоколадов дар ще изразите най-точно стремежа си да доставите сладост и да активизирате сетивата на любимия.

Риск първоначалното щастие да се превърне в нещастие обаче съществува при една от изследваните групи – а именно хората с наднормено тегло и комплекси относно външния си вид. При тях след първоначалната наслада и радост, се появяват „писъците“ на гузната съвест и ефектът от десерта преминава в дефект. Затова, ако искате да направите ближния наистина щастлив и сте решили да му правите скромен делиничен подарък с много калории, обмислете добре дали няма да постигнете обратен резултат.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Тайните на идеалната захарна глазура за сладкиши

Глазура за сладкиши с бити белтъци и пудра захар превръща обикновения десерт в сладко изкушение.   виж още »

Оправете настроението и интимния си живот с тези храни

Яйца, риба, месо и семена връщат настроението след лятната ваканция и подсилват половата мощ.   виж още »

Сладкишите разстройват мъжете

Над 60 грама захар на ден в менюто на мъжа предизвиква нещастие и депресия. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous30-12-2020
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin No Prescription Buy Amoxicillin Online vtm.veqn.kulinarno.bg.gfr.cv http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
anonymous30-12-2020
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin ypr.omsg.kulinarno.bg.rmk.fg http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта