Регистрация

Торта с ревен

Торта с ревен
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 3867

Домашна торта със сметана

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 125 грама пшенично брашно
  • 60 грама масло
  • 50 грама пудра захар
  • 1 жълтък
  • щипка сол

За плънката:

  • 2-3 чаши нарязан ревен
  • 1/2 чаша захар на кристали
  • 2 разбити яйца
  • 1/2 купичка разпита на пяна сметана

Начин на приготвяне:

1. Бъркайте маслото със захарта около 5 минути. Добавете жълтъка, бъркайте още около 3 минути, добавете солта и брашното. Омесете консистенцията добре, така е да се получи гладка хомогенна смес без буци.

2. Оставете в хладилник за около 30 минути.

3. Извадете от хладилника, сложете го в тава за печене, прободете повърхността на няколко места.

4. Смесете яйцата, захарта и сметаната.

5. Наръсете парченцата ревен върху тестото и отгоре изсипете сметановата смес.

6. Печете около 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта