Регистрация

Сиртуин диетата на Адел

17 Apr 2019   /   nina123   /   Видяна: 3076
Сиртуин диетата на Адел

Диета с растителни протеини контролира апетита и топи килограмите.

 

Певицата Адел е чудесен пример за модерна жена с пухкава, но елегантна фигура. Все пак не е тайна, че само преди петилетка англичанката прикриваше наднормено тегло под ефирни дрехи. Въпреки раждането, тялото на Адел претърпя разкрасяваща трансформация. А в нейната основа се намира диета Сиртуин (Sirtfood diet). Ето какво представлява хранителният режим и как действа.

 

Диета сиртуин. В този режим се консумират предимно храни, провокиращи отделянето на протеина сиртуин – червено вино, ягоди, соя и соеви продукти, какао, елда, студено пресован зехтин, зелени листни зеленчуци (кейл, рукола, магданоз), какао, кафе, червен лук. Разрешени са 5 хранения на ден. През първите десет дни калориите от тях не бива да надвишават 1000 – количество доста малко за тялото. След това обаче се влиза в рамките на нормална диета като се приемат 1500 Kcal дневно.

 

Какво представлява протеинът сиртуин? Това е вещество, което се произвежда от тялото под въздействието на съставките в някои растителни продукти. Сиртуинът активира т.нар. „слаб ген“ (sirt1), отговарящ за апетита. Чрез приема на храни човек не изпитва глад и по този начин може без усилия да се засити с намалените порции на диетата. Освен това вълшебният протеин участва в изграждането на мускулите и забързва метаболизма.

 

Как действа диета сиртуин? От една страна чрез намаляването на калориите в порциите, се дава шанс на тялото да свали всичко, което не му е нужно или е в излишък. От друга се наблюдава позитивно мускулно изграждане, което извайва тялото. Липсата на глад и възможността да се хапва шоколад и да се пият червено вино и кафе пък действат добре на психиката. Това е протеинова диета от растителен произход – тя не забранява изцяло месото, но препоръчва вегетарианските продукти, затова е една от малкото по рода си.

 

Какъв е ефектът от сиртуин диетата? През първите няколко дни не се отчита сериозен спад в теглото, но в края на първата седмица експертите разработили режима обещават отърваване от между 2 и 4 кг. В края на втората седмица свалените килца могат да бъдат около 7. Всяка следваща седмица се смъкват по 1-2 килограма докато тялото достигне своето идеално тегло. Комплексът от витамини и минерали действа благоприятно на външността и здравето, а растителния характер на менюто се превръща в своеобразна детоксикация.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Интервално гладуване за начинаещи и напреднали

Диета за горене на мазнини и самоизяждане на отпадъци в тялото чрез периодично прочистване с глад.   виж още »

Ирина Шейк се поддържа с кокосово масло и листни зеленчуци

Терапии с лед, редовен прием на рибено масло, обтривки с кокосово масло след душ и често хапване на листни зеленчуци, манго и кефир са в основата на и виж още »

Холи Бери отслабва с мазни меса

Тристепенната диета на Холи Бери смъква килограми и убива целулита. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта