Регистрация

Сини сливи за редовно изхождане

23 Jul 2019   /   nina123   /   Видяна: 2582
Сини сливи за редовно изхождане

Сини сливи срещу запек или как да мотивираме перисталтиката с вкусни плодове.

 

Смяната на обстановка и климат по време на лятната ваканция, заседналият начин на живот, нередовното или неправилно хранене са част от причините за появата на запек. Никой не обича да му е тежко на коремчето, но уви, проблемът съществува при мнозина и рядко се обсъжда. Затова в сезона на пресните плодове открихме за вас четири изпитани народни рецепти за борене на запек със сини сливи. В едната от тях се използват сушени сливи, затова можете да си я прилагате целогодишно.

 

1. Мед със сини сливи против запек. За целта си вземете добре узрели и поомекнали плодове. Измийте ги добре или ги накиснете в 500 мл вода с ½ ч.л. сода бикабонат за 20-тина минути. Така ще махнете от ципата им препаратите, с които са обработвани. Защото е по-добре да се хапват небелени. Следва да си нарежете плодовете на ситно в порцеланова или стъклена купичка. Отгоре залейте с 2/3 с.л. мед и след това хапвайте. Най-добре за закуска, но в този случай изчакайте тоалетната да ви призове, преди да се затичате към задълженията или удоволствията в активния ден.

 

2. Сини сливи с кисело мляко за нередовен стомах. Опитайте закуска 50-50 парченца от пресни сини сливи с истинско кисело мляко. Отново е добре да използвате плодовете небелени. Ефектът може да не се отчете на първия ден, но след втория със сигурност ще усетите разлика. Тази закуска можете да си правите всеки ден в продължение на 2 седмици и тогава ще регулирате перисталтиката по-дългосрочно.

 

3. Напитка от сини сливи против запек. След като почистите добре плода, го надупчете с вилица или направете в него прорези с нож. 5 средно големи сливи се заливат в тенджерка с 1 литър вода и се слага да кипне. Щом заври, се оставя да къкри на слаб огън 20 минути. Може след това да покисне още докато се охлади. На финала се прецежда и полученият сок се пие в рамките на деня. Можете да подсладите с малко мед.

 

4. Ушав от сушени сини сливи против запек. Ако нямате на разположение пресни сини сливи, можете да си вземете сушени. Тях измийте добре, накиснете в хладка вода за няколко часа и след това излейте водата. Залейте със студена и оставете да кипне. 200 г сушени сливи се заливат с 650 мл вода. След като заври, се оставя да къкри половин час на много слаб огън, колкото да поддържа температурата на кипене. После се прецежда. Получава се гъста леко сладникава течност, която се изпива сутрин на гладно. Процедурата се прави една седмица и после се почива 3-4 седмици, защото тази отвара е много силна.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене при хемороиди

Кои храни засилват болката и кървенето при хемороиди и кои продукти облекчават хемороидите?   виж още »

Народна медицина срещу подут стомах

Билки и отвари, които облекчават стомаха и намаляват подуването на корема.   виж още »

Често отделяне на газове през почивката – защо?

Подутият стомах и пръцкането могат да провалят лятната ваканция. Как да се предпазим от стомашното неразположение? виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта