Регистрация

Пропускайте по едно основно хранене, за да не качите килца по празниците

03 Apr 2018   /   nina123   /   Видяна: 1986
Пропускайте по едно основно хранене, за да не качите килца по празниците

Откажете се от обяда или вечерята през почивните дни по Великден, за да не се вайкате, че отново сте си върнали килцата след Коледа и Нова година.

 

Мнозина свалят килограми и обиколки, натрупани от коледните гуляи чак до Великден. А точно когато могат да се порадват, че са се отървали от излишните тежести и сантиметри, се засяда отново на богата трапеза с мазно агнешко месо, много сладкиши, вино и козунаци. Изходът от тази тирада празници е ясен – възвърнати килограми точно с идването на топлото време, когато несъвършенствата на тялото лъсват изпод по-оскъдното облекло. Човек се обезсърчава, защото ефектът от диетите от предходните месеци просто е изчезнал след няколко дни обилно похапване.

 

Не губете надежда, че повече няма да възвърнете старото си тегло – апелират родни хранителни експерти. С малко по-разумен подход и елементарни лишения има начин да не качите килограмите, от които току-що сте се отървали. Просто ще трябва да спазвате една лека и хитра диета по време на празниците, за да не качите излишни килца. Ето какво можете да направите.

 

Пропускайте всеки ден по време на празници по едно от основните хранения. Най-добре е да не се преяжда на вечеря, но великденските празници понякога ни позволяват да се събереме с роднините чак след смрачаване, когато килограмите се качват най-лесно, а храната се лепи най-сигурно. Затова на следващия ден закусете само с един плод, чаша чай, мляко или айран. Не приемайте повече от 100 калории и пийте много вода. Така само за няколко часа ще отмиете натрупаните излишъци в тялото.

 

Не вечеряйте след гуляен семеен обяд. Ако сте от мнозинството, което се събира на маса по обяд или ранния следобед, направете всичко възможно това да е последното хранене за деня. Вечерта ще ви се прияде силно, но просто се сдържайте. Въглехидратите, които сте приели на обяд провокират апетита, а разширеният от предходното хранене стомах ще е празен и ще ви моли да го напълните. Вместо да го слушате, послушайте разума и пийте много вода или 2-3 неподсладени чая. А когато стъпите на кантара на другия ден, ще забележите, че не сте качили.

 

Ако преядете с основното, не посягайте към десерта. Един вид след салатата, агнешкото и виното не е нужно да посягате и към козунака. Запазете си го за закуска на другия ден. Това малко лишение ще спаси силни ферментационни процеси в стомаха, предизвикани от тестено изделие и захар, който реагират с месото. Ферментацията пък забавя метаболизма и може дори да натрови организма. След като сте се нахранили обилно просто се спрете и ще успеете да задържите теглото си без повишение.

 

Бързо качените килограми могат да се свалят също толкова бързо. Именно тази отправна точка кара експертите да вярват, че ако пропуснете само по едно от основните яденета за деня по време на празниците, ще успеете да задържите теглото си без промяна. Важно е да пиете много вода на празен стомах и да не прекалявате с лошите комбинации от мазнини и въглехидрати. Тогава дори и да преядете с количества, няма да ви се отрази особено.

 

Диетолозите предупреждават, че пропускането на основно хранене се прави само при екстремни преяждания. То не трабва да бъде част от ежедневния ви режим, защото рискувате да забавите метаболизма си и да си предизвикате храносмилателни проблеми и дори гастрит и язва в дългосрочен план.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Интервално гладуване между празниците бързо сваля рязко качените килограми

Еднодневна детоксикираща интервална диета помага за премахване на бързо качените килограми и пречиства организма между хранителните празнични маратони виж още »

Да изчистим хладилника и килцата след Великден

Пет правила, с които да изчистим хладилника и да махнем бързо качените килца от Великденския гуляй. виж още »

Да отслабнем с остатъците от Великден

Варените яйца и козунаците с кисело мляко бързо ще ни помогнат да влезем отново във форма. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта