Регистрация

Интервално гладуване между празниците бързо сваля рязко качените килограми

04 Jan 2022   /   nina123   /   Видяна: 1377
Интервално гладуване между празниците бързо сваля рязко качените килограми

Еднодневна детоксикираща интервална диета помага за премахване на бързо качените килограми и пречиства организма между хранителните празнични маратони през зимата.

 

Изминаха коледните и новогодишните празници, преваля и Васильовден, а сега е ред на отмъщението на охолно погълнатата храна. Коланите се отпускат с поне по една дупка, кантарът безмилостно показва неприятни стойности, а някои от любимите зимни дрешки съмнително са отеснели. И на фона на тази картина предстоят Йордановден и Ивановден – още поводи за събиране на трапеза с близките, респективно и за утвърждаване на качените килограми и сантиметри. Пък и зимата си предразполага през ранно идващите вечери и студените уикенди да се спретне някое и друго допълнително и разточително похапване.  Това не е никак добре за външността. Организмът също изнемогва под напора на тежките храни и звънливите наздравици. Възможно ли е бързо да го отървем от натрупаните килца и токсини преди следващото засядане на трапезата? Да – смятат привържениците на интервалното гладуване, които съумяват да свалят каченото тегло и да изхвърлят шлаките за по-малко от денонощие. Как да го направите и вие – ще разкажем сега.

Бързо качените килограми бързо се свалят. Възможно е по празниците върху корема, дупето и паласките да са се лепнали между 2 и 4 допълнителни кила, но тялото все още не е свикнало, че тяхното място е там. Ето защо те са лабилни и могат лесно да си отидат. Само трябва да ги накарате, спазвайки най-основното и старо правило в диетите – по-малко приети калории, отколкото изразходени за денонощие. Тогава организмът ще потърси енергия именно от тези временни депа и ще ги изгори.

Тялото има функцията да саморазгражда токсини и увредени свои клетки. Тази негова функция е в основата на интервалното гладуване. Когато храната не доставя достатъчно енергия, организмът се обръща първо към непотребните си части. Това са клетките, които под въздействието на свободни радикали мутират или вече са остарели и не могат да изпълняват функцията си. Към тази група влизат и увредени клетки поради токсини, приети чрез храната. И вместо да затлачват тялото, те се превръщат в негови енергийни депа. Буквално биват изядени от здравите и действащи клетки. А отпадъците от тях се изхвърлят. Ето как лесно и бързо се пречистваме след поредицата от празнични гуляи.

Бърза диета с интервално гладуване. За да приложите режима еднократно просто е необходимо 20 поредни часа да не поглъщате храна. През останалите 4 часа от денонощието можете да направите 2 хранения, като единственото изискване е те да бъдат в светлата част на деня. Четири часа след последното хранене започнете да пиете вода или неподсладени чайове и запарки. Не слагайте нищо друго в устата си. Безценното време от 20 часа е достатъчно на тялото да направи стабилен оборот на изчистване и изхвърляне на вредни вещества. А течностите, които изпивате, ще помогнат всичко излишно да напусне системата.

Колко често и как да се прилага интервалната диета? Можете да я правите във всеки свободен ден между празниците през зимата. Ако нямате опит с интервално гладуване, не си позволявайте повече от три последователни дни да го прилагате. Но пък с удоволствие и решителност му се отдавайте всеки ден след поредния запой или хранителен зимен маратон. Ако искате да преминете на този режим като природосъобразен начин на живот – вижте повече за тайните на интервалното гладуване, представени от шеф Силвена Роу.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Нови ястия с остатъчните храни от празниците

Останалите храни от трапезата на Коледа и Нова година могат да се превърнат в нови вкусни домашни гозби.   виж още »

Интервално гладуване за начинаещи и напреднали

Диета за горене на мазнини и самоизяждане на отпадъци в тялото чрез периодично прочистване с глад.   виж още »

Бързо прочистване с цитруси след празничния гуляй

Цитрусова детоксикация отмива килограми и отрови от тялото след обилното ядене по празниците.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта