Регистрация

Да отслабнем с остатъците от Великден

24 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 3084
Да отслабнем с остатъците от Великден

Варените яйца и козунаците с кисело мляко бързо ще ни помогнат да влезем отново във форма.

Великденските празници свършиха, а след тях кантарът отново безмилостно покачва показателите си, а пролетните дрешки сякаш са отеснели. Нормално е – след пости, в които тялото свикна с по-лека храна, на трапезата шокиращо за стомаха попаднаха козунаци и други тестени сладкиши, печено агнешко, повече от две яйца на ден и порядъчно количество алкохол, които няма как да не се отразят върху вече започналата да отслабва след коледно-новогодишните гуляи фигура.

Тук новината е добра – бързо качените килограми и сантиметри се свалят по-бързо, така че вместо вайкания за погълнатите храни е нужна лека диета, която да се пребори с явлението. Тъй като хладилниците са пълни с провизии в тези следпразнични дни на годината, то мобилизирайте остатъците в своя полза, съветват родни диетолози и хранителни експерти в сутрешния блок на национална телевизия.  

Започнете деня със закуска – едно парче козунак с половин кофичка кисело мляко е достатъчно – все пак още има козунаци за дояждане, а ако не сте си оставили, то значи сте си хапнали предварително нужното и можете вече да се заситите само с кофичка мляко.

Яйцата сами по себе си са в основата на много диети – единственото което трябва да спазвате е да не изяждате повече от две на ден. Те могат да се включат към салатата за обяд или вечеря, а пресните марули, с които е отрупан пазара позволяват да си хапвате нискокалоричните листенца без притеснение от калории или нитрати. А нима и няма да се съгласите, че една вкусна великденска салата два-три часа преди лягане няма да е достатъчна да се заситите подобаващо в края на деня?

Агнешкото месо също може да се впрегне в отслабването. Разбира се – не си позволявайте повече от 200 грама на ден, но тях също можете да поднесете с обилно количество пресни зеленчуци, които да напълнят разширения след празниците стомах, без да носят бум от енергия. Освен това в комбинация с месо те ще направят блюдото лесносмилаемо и няма да товарят изморения от работа стомах.

Опитайте да намалите порциите – това е прекия път към смъкването на килограми и обиколки. В никакъв случай не гладувайте, подчертават експертите, но и не преяждайте. Дъвчете бавно, яжте на малки хапки и след 20-тата минута ще се почувствате заситени. Ако между основните ястия усетите глад, залъжете го с няколко хапки козунак, един айран или блокче черен шоколад. Зелен чай с мед също ще свърши уникална работа в борбата с внезапно появилия се апетит.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Промяна в храненето между Гергьовден и лятото

Осем съвета за преминаване към летен хранителен режим.   виж още »

Хлебен пудинг - решението за стария козунак

Превърнете останалите от Великден козунаци в страхотни свежи сладкиши или питателно тестено основно.   виж още »

Пропускайте по едно основно хранене, за да не качите килца по празниците

Откажете се от обяда или вечерята през почивните дни по Великден, за да не се вайкате, че отново сте си върнали килцата след Коледа и Нова година. &n виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта