Регистрация

Продукти, които лекуват подут корем

24 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 5719
Продукти, които лекуват подут корем

Премахнете газовете и усещането за тежест в стомаха с чесън, джинджифил и ким.

Подутият корем ни дарява с особено усещане за дискомфорт, а той често е наказание за обилното хранене, което сме си позволили. Храносмилателната система е шокирана, особено след като сме погълнали няколко ордьовъра на млечна основа, хапнали сме риба или месо и сме „затапили“ с торта за десерт. А всичко това е полято и с достойни количества алкохол или газирани напитки. И ето, че грехът от преяждането първо ни тежи на корема, а след това започваме да си „изпускаме душата“, докато олекне. Понякога тези симптоми се появяват и без да сме прекалявали с количествата и видовете храни. Това трябва да е сигурен знак, че някои от продуктите не ни понася. Но ако тези симптоми се появяват често, можете да ги парирате с три съставки, които имат вълшебната сила да облекчават стомаха, без да ги интересува дали преди това сте преяждали или просто страдате от алергична непоносимост.

Ако след последното ястие сте усетили познатия дискомфорт, то към следващото си блюдо добавете чесън. Имайте предвид, че пресният зеленчук е много по-силен в успокоителното си действие, но пък не всеки сезон можете да си го намерите. Растението облекчава киселините, укротява газовете и дизенфекцира цялата храносмилателна система. Той ще убие и бактериите, причинители на лош дъх. А как ще премахнете вие аромата на чесън от устата си – ще можете да помислите, след като усетите търсеното облекчение. (Още за полезните свойства на чесъна – четете ТУК.)

Джинджифилът е изключително качествен борец с всякакви стомашни неразположения. Кореноплодната подправка ще внесе хармония в храносмилателната ви система, ще намали болката и газовете, независимо в каква форма го приемате. Можете да си направите чай, като кипнете 2 ч.л. настърган джинджифил, да го добавите в по-големи дози в любимото си ястие или десерт. И докато вие се наслаждавате, той ще ви лекува. (Още за полезните свойства на джинджифила – вижте ТУК.)

С проблемите в корема и стомаха можете да се справите и с помощта на любимеца на редица соленки и хрусини – ким. Тази позабравена напоследък подправка е нежен лечител на дразненията в храносмилателната система. За да се възползвате от целебните му свойства просто сдъвчете няколко зърна или си сварете чай от 1 с.л. ким. До половин час по-късно ще се радвате на спокойствие и лекота.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене при хемороиди

Кои храни засилват болката и кървенето при хемороиди и кои продукти облекчават хемороидите?   виж още »

Привидно безвредни храни, от които се качва коремче

Трудно ще се радвате на плосък корем, ако си хапвате млечни продукти и пийвате плодови фрешове и газирани напитки.   виж още »

Народна медицина срещу подут стомах

Билки и отвари, които облекчават стомаха и намаляват подуването на корема.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта