Регистрация

Привидно безвредни храни, от които се качва коремче

18 Apr 2018   /   nina123   /   Видяна: 2099
Привидно безвредни храни, от които се качва коремче

Трудно ще се радвате на плосък корем, ако си хапвате млечни продукти и пийвате плодови фрешове и газирани напитки.

 

Плоският корем е търсен ефект особено през топлото време, когато имаме шанс да се порадваме на разголено облекло, леки дрешки и разходка по бански на плажа. Но не всеки може да се похвали с изваян стомах. Защото тази част от тялото е наистина претенциозна – отслабва и се стяга сравнително трудно, но пък първо на нея проличава липсата на тренировка и неправилното хранене.

 

Ако сте от хората, които полагат достатъчно грижи за тялото си, но все пак не можете да се зарадвате на наистина плосък корем, то проблемът може да идва от неправилно подбраното меню, обяснява сайтът az-jenata.bg и посочва няколко на пръв поглед безвредни храни, които обаче могат да се окажат главния виновник за проблемите с фигурата и особено с коремчето.

 

Плодовите фрешове съдържат прекалено голямо количество захар. Да – те са идеална алтернатива на соковете в кутии, защото не съдържат консерванти и пазят жизнено необходимите витамини и минерали от плода. Но това далеч не означава, че с тях може да се прекалява. Проблемът при тях е фруктозата – плодовата захар, която наподобява вредната бяла рафинирана захар. Благодарение на нея се развиват неприятните мазнини в ханша и коремната област. Така че се ограничете до 250-300 мл плодови фрешове на ден или ги редувайте със зеленчукови фрешове.

 

Газираните напитки превръщат корема в балон. Въпреки че в модерните газирани безалкохолни има малко калории и се използват алтернативни подсладители вместо захар, самата газировка издува много. Ако все пак държите на тази напитка, сведете количеството до 250 мл на ден и я консумирайте на гладно. Особено ако сава въпрос за бира. И имайте предвид, че алтернативните подсладители доста силно влияят на апетита. Парадоксално, но въпреки малкото калории в диетичните газирани напитки, те никак не са подходящи за диета.

 

Млечните продукти понякога карат корема да се издува силно. Почти половината от хората на планетата в зряла въраст имат алергия към мляко и млечни продукти, показва проучване на Световната Здравна Организация по Храните (СЗО). А едва 10% от алергичните знаят за проблема си. Останалите хапват сирене, кашкавал, прясно и кисело мляко, а след това просто отчитат подутия стомах. Внимавайте с тези храни, ако смятате, че може да имате дори и лека непоносимост към тях. Да, млечните продукти са полезни, но не за всеки.

 

Глутеновите храни са полезни за организма, но не и за слабата фигура. Подобно на млечните продукти и глутенът, съдържащ се в редица зърна е силен хранителен алерген. Колкото и да са полезни пълнозърнестите закуски и вареното жито – те не са за всеки. Най-лесно ще разберете, че имате глутенова непоносимост, ако хващате запек или отчитате болки, подуване и газове след всяко хапване на хлебни изделия. В името на плоския корем ще трябва да ги ограничите до минимум.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Защо наблюдаваме йо-йо ефект след успешна диета

Нутриционистът Яна Данаилова обяснява защо отслабването с глад е временно и как води до по-голямо напълняване.   виж още »

Смъкнете корема само за един ден

Диета с течности гори подкожните мазнини на корема само за 24 часа.   виж още »

Защо отслабваме, а коремчето не спада

Основни грешки, които хората правят в желанието да стопят мазнините на корема. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта