Регистрация

Правилно хранене на хората с кръвна група АБ

09 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 4135
Правилно хранене на хората с кръвна група АБ

Носителите на кръвна група АБ не бива да прекаляват с яденето на яйца, но могат да си хапват спокойно зърнени култури, нискомаслени млечни продукти, заешко и агнешко.

Кръвната група до голяма степен определя точния вид на съединенията, които ще се образуват между кръвта и преработената в стомаха и червата храна, чиято цел е да достигне до всички клетки в тялото и да ги захрани с изядените от нас продукти и вдишания кислород. Затова всички продукти създават строго специфични съединения с животворната червена течност, като едни от тях са по-подходящи и не натоварват организма, за разлика от други. Преди петдесетилетие пръв д-р Ди Адамо създава диета според кръвната група, като изследва коя кръв с какви продукти се съчетава най-добре. Стъпили върху теоритичната основа на учения и днес много иследователи са се посветили да разширят списъка с продукти така, че всеки човек да знае какво може да си хапва и какво не бива да допуска в менюто си, ако наистина желае да се погрижи за здравето и привлекателната си фигура.

Хората с кръвна група АБ са се появили най-късно в еволюцията, а кръвта им и в момента се намира в етап на осъвършенстване, като все още учените я наричат мутационна. Течността във вените им е носител както на компоненти от кръвта с група А, така и на тази с Б, като в отделни моменти наподобява в по-голяма или по-малка степен на една от двете.

Най-важното при хранителния режим на хората с кръвна група АБ е умереността. Те могат да си хапват яйца, но не повече от 3-5 на седмица. Разрешени са им и млечните продукти, но само нискомаслените и то, ако не прекаляват с тях. От месата най-полезни са заешко, пуешко и агнешко, а противопоказно действат свинското и телешкото. Добре е да ограничат и пилешките бутчета. Що се отнася до рибите, почти всички речни обитатели са здравословни; от морските може хек, сьомга и бяла риба. Тялото няма да се зарадва на изтънчени морски дарове като скариди, октопод, раци, миди и калмари.

Най-полезните храни за кръвна група АБ са зърнените продукти, плодовете и зеленчуците. С изключение на пшеница, царевица, елда и бели брашна, всичко останало се приема добре от организма. Може спокойно да се яде всякакъв фасул, ориз, просо, овес, леща. Прекаляването с листните зеленчуци, чесън и карфиол няма да е във вреда. От плодовете можете спокойно да се радвате на череши, киви, смокини, лимон и ананас. Даровете на природата, които не се препоръчват за хора с кръвна гупа АБ са нар, домати, портокали и маслини.

Хората с АБ кръвна група са късметлии относно напитките. Те могат да консумират спокойно плодови фрешове, бира, кафе, чай, какао и червено вино. Единствен проблем са им газираните питиета и  високоалкохолните концентрати. Най-полезните билки за тази кръвна група са джинджифил, зелен чай, бъз и чесън. От подправките е добре да се заменят слънчогледовото и царевичното олио със зехтин, ленено масло и фъстъчени мазнини. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранителен режим за кръвна група Б

Хората с Б кръвна група могат да консумират яйца, млечни продукти и агнешко, но е добре да избягват бялото брашно и пилешкото месо. виж още »

Правилно хранене на кръвна група А

Носителите на А-кръвна група са потомци на вегетарианци, затова трябва да ограничат месните продукти и да се хранят с плодове и зеленчуци. виж още »

Подходящи и неподходящи храни за кръвна група 0

Хората с нулева кръвна група трябва да отбягват консумацията на млечни продукти и бял хляб, но могат спокойно да си хапват пилешко и телешко в големи виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта