Регистрация

Хранителен режим за кръвна група Б

08 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3997
Хранителен режим за кръвна група Б

Хората с Б кръвна група могат да консумират яйца, млечни продукти и агнешко, но е добре да избягват бялото брашно и пилешкото месо.

Кръвта има функцията да разнася хранителните вещества, които сме изяли и разградили до органи и клетки, като ги дарява с нужната за живот енергия. Но различните кръвни групи са в различна степен приветливи към определени продукти, затова е добре да знаем кои храни са полезни за нас, ще бъдат лесно разградени в стомаха и червата и няма да затормозят кръвоносната ни система при достигане до „крайната цел“. По тази тема са направени множество изследвания, основоположник на идеята е д-р Ди Адамо, но днес редица екипи от експерти са обрисували цялостната картина на взаимовръзката между кръвната група и храната, която приемаме.

От хранителна гледна точка, като че ли най-добре е във вените да тече Б-група. Тези хора имат голям списък от разрешени и малък – със забранени храни, за разлика от носителите на другите три основни вида кръв. Ако и вие сте в Б-група – в този случай няма за какво да съжалявате. Вие сте единствените, които могат да консумират безпроблемно млечни продукти и яйца.

За всички, които са решили да спазват диета според кръвната група и са носители на Б – информираме, че пилешкото месо ви е противопоказно. Същото важи и за свинското. От зърнените култури трябва да избягвате консумацията на пшеница и всички производни от нея продукти. Не са препоръчителни също фъстъците и царевицата. Тялото ви няма да се зарадва на калмари и раци, не би приело добре плодове като кокос, нар, авокадо. Доматите са ви особено противопоказни – не забравяйте това. Често пъти те дори могат да причинят гадене, стомашни раздразнения и диария. Сами усещате, че този тип плодов зеленчук не е за вас.

Хората с кръвна група Б могат спокойно да си хапват всякакви сирена и кисели млека, като е добре обаче да не прекаляват със синьото сирене и рокфора. Агнешкото месо е благодат за тялото ви; организмът ви обожава и телешко. Варените яйца са една чудесна закуска. От плодовете изключително полезни за вас са сливи, грозде, банани и ананас; от зеленчуците – патладжани, краставици, чушки и картофи. Можете спокойно да си хапвате и широка гама от зърна, като наблягате предимно на ориз и ръж. Не прекалявайте с елдата и слънчогледовото семе. Може да не ви понесат.

Що се отнася до напитките – Б-кръвна група, за разлика от останалите три, приема широка гама от течности. Ако забравите за газираното и твърдия алкохол, можете да пиете всичко останало. Червено и бяло вино, кафе, бира, чайове – позволявайте си ги. Разбира се, внимавайте с алкохола и  не прекалявайте драстично. Помнете, че тялото ви винаги има нужда от вода. Ако се съобразявате с този факт и се подлагате на някакви физически упражнения по половин-един час на ден – стройната фигура и здравословното тегло са ви вързани в кърпа.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Правилно хранене на хората с кръвна група АБ

Носителите на кръвна група АБ не бива да прекаляват с яденето на яйца, но могат да си хапват спокойно зърнени култури, нискомаслени млечни продукти, з виж още »

Правилно хранене на кръвна група А

Носителите на А-кръвна група са потомци на вегетарианци, затова трябва да ограничат месните продукти и да се хранят с плодове и зеленчуци. виж още »

Подходящи и неподходящи храни за кръвна група 0

Хората с нулева кръвна група трябва да отбягват консумацията на млечни продукти и бял хляб, но могат спокойно да си хапват пилешко и телешко в големи виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта