Регистрация

Полезни съвети за употреба на домакински прибори

24 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 4008
Полезни съвети за употреба на домакински прибори

Знаете ли че вилиците, миксерът, пасаторът и кафеварката се почистват сами?

Ако имате навика да прекарвате поне по час на ден в кухнята, бъхтейки се над сладкиши, салати, ордьоври, супи и основни ястия, значи сте се научили да цените хитринките, които ви помагат да се справяте по-бързо с приготтвянето им и почистването след като сте се вихрили над печката и плота. Ние от kulinarno.bg ще увеличим запасите ви от идеи как с подръчни средства да улесните работата си.

Накарайте миксера да се измие сам. Преди да започнете под течаща вода да се опитвате да измиете продуктите, полепнали по всички извивки на електрическия разбивач, пуснете го да поработи на „празни обороти“ в купа с вода. Ще видите как една голяма част от упорито наслоените съставки ще заплуват в съда. Трикът е приложим с пълна сила и при пасатори.

Почистете с клечка за зъби пресата за чесън. Единственият минус на този практичен уред е, че малките му дупчици се мият доста трудно, запушени от месестата част и люспите на лука. Вместо да надувате струята вода, преминаваща през пресата, с риск да опръскате всичко наоколо, просто вземете клечка за зъби или по-дебела игла (най-подходящи са иглите за бродиране) и бучнете в отворите. Ще е по-бързо, по-лесно и по-ефективно.

Кафеварката се самопочиства и дизенфекцира. Вместо да разглабяте уреда на съставни части и след това да миете всяка по отделно, просто извадете утайката от контейнера, сипете още вода в машината и я пуснете да работи на празни обороти. Освн че ще измие кафевите микрочастици от себе си, чрез топлината на водата ще убие и микробите.

Лъжица спасява вихрушката във фурната. Когато печете курабийки или бисквити върху хартия на фурна с включен вентилатор, въздушната струя може да завихри хартията, да я накъса и дори да я обърне. Ще си спестите тези неприятни моменти като поставите по лъжица в двата края на хартията. Тежестта й няма да позволи на въздуха да напакости.

Корковите тапи ви спасяват от изгаряния. Ако готвите в съдове с метални или емайлирани дръжки, закрепете здраво върху хватките коркови тапи. Така няма да се изгорите когато ги хванете и няма да ви се налага да търсите ръкохватки, докато ястието ви загаря.

Мийте вилицата с друга вилица. Ако между зъбците на вилицата са се „загнездили“ упорити храни и особено, ако се намират там от миналата вечер, махането им ще ви коства доста усилия. Вместо да търкате с телчета, наранявайки покритието на прибора, вземете друга вилица от същия сервиз и почистете замърсеното междузъбие със зъбците й. В края си те са по-тънки, така че няма да имате проблем с проникването им.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хитри идеи за картонени кутии в кухнята

Практични приложения на картонените кутии. Направете си кошче, шкафче или органайзери от стари кутии.   виж още »

Шарен дъжд в чаша – олио, вода и боя за страхотна украса

Бълбукаща украса с шарени балончета или дъжд от цветове, затворен в кана – две страхотни идеи за домашна украса на парти или романтична вечеря. виж още »

Шантави домакински пособия, открити в Amazon

Тиган за готвене на няколко храни едновременно, нож за пресни и сушени подправки, поставка, която пази чашата от разливане и бъркалка за кайма са сред виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта