Регистрация

Шантави домакински пособия, открити в Amazon

19 Sep 2019   /   nina123   /   Видяна: 2124
Шантави домакински пособия, открити в Amazon

Тиган за готвене на няколко храни едновременно, нож за пресни и сушени подправки, поставка, която пази чашата от разливане и бъркалка за кайма са сред хитрите идеи, които могат да улеснят живота на съвременната домакиня.

 

В желанието да направи живота си по-лесен, вкусен и интересен, човечеството постоянно усъвършенства от най-простите уреди в ежедневието, до най-сложните технологии. Креативността край няма, но определено идва на помощ в подходящия момент. Затова събрахме за вас някои простички и иновативни продукти, предлагани в Amazon, които несъмнено ще облекчат готвенето. Ето какво открихме.

 

Тиган 3 в 1. Подходящ за хора с един котлон (студенти, ергени, заети домакини), този съд позволява да готвите три компонента на ястието си едновременно. Така пестите тройно по-малко време, а и всички продукти са топли, когато приключите с готвенето. Представете си само как едновременно запичате бекона, зеленчуците или кашкавала и кюфтето за сандвича си. Можете също да готвите едновременно месото, соса и ориза или картофите за основното. Съдът е с незалепващо покритие, а разделенията в него предотвратяват смесването на продуктите. Ако имате деца на различна възраст, можете да сготвите храната им едновременно, въпреки че е различна. Така ще седнат заедно на масата и ще хапват еднакво топли ястия.

 

Изобретение за рязане на подправкиУред за равномерно поръсване на пресни и сушени подправки. Това е нож, подходящ за домакините, които отглеждат билките си в саксии или си ги берат пресни сред природата. Ножът е в средата на джаджата и с него се отрязва цяло клонче. В горната и долната част на уреда има различни по диаметър дупки с острие. Клонката се прекарва през дупката, а ножчето оронва подправката. Прави се директно над ястието и по този начин се поръсва равномерно. В ръката ви остава опосканото от листенцата стебълце.

 

Поставка за чаши пази от разливанеПоставка за чаши предпазва от разливане. В пространството около компютъра може да се случат неприятни инциденти с кафето, чая или друга напитка, която съпътства работата или почивката пред монитора. А заливането на техниката с течност не е безопасно. Затова нечий прозорлив ум се е сетил да създаде специална поставка за чаши, която да седи на бюрото, масата и дори и в колата. Тя е с термоустойчиво и предпазващо от топлина самозалепващо се дъно. В нея се поставя чашата и при бутане с лакът, ръка и дори по сериозен опит за разливане, питието в поставката и чашата остават непоклатими. От едната страна има отвор, през който да се подава дръжката на чашата с напитка, за да може да бъде извадена по-лесно.

 

Уред за бъркане на каймаМодерна механична разпръхвалка за кайма. Спомнете си за мъките при разрохкването на кайма с вилица, когато правите сос за лазаня, мусака или паста болонезе. Дъното на тигана също е застрашено от надиране, а да се превърне прясното мляно месо в пръхкава смес си изисква време и нерви. Не и с новата незалепваща бъркалка за кайма, специално приспособена да защитава и незалепващото покритие на съда. Тя представлява подобие на преса за картофи, но вместо с дупчеста основа, е снабдена с три перки, разположени през 130 градуса една от друга. Така забивате уреда в каймата и завъртате с ръка. Месцата се разпадат мигновено. С още малко въртене имате идеалната кайма на тиган. Доста по-лесно е, отколкото с вилица.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Шантави кухненски уреди в Amazon – част 2

Изобретения, които улесняват работата на модерните домакини в кухнята.   виж още »

Изобретение показва дали напитката е менте

Уред отчита пречупването на светлина от питиета и измерва тяхното качество.   виж още »

Кафе и вестник в една чаша

Чаша за кафе с вграден електронен вестник ще комбинира новини и ободряваща напитка. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта