Регистрация

Погрижете се за здравето с чесън, мед, лимон и вода сутрин на гладно

22 Jan 2020   /   nina123   /   Видяна: 2450
Погрижете се за здравето с чесън, мед, лимон и вода сутрин на гладно

Най-здравословното начало на деня! Опитайте заради отговоността към вашето тяло и здраве!

 

Тялото има постоянна нужда от свеж заряд с витамини, минерали и полезни вещества въобще. Особено през студените месеци, когато слънцегреенето върху кожата е оскъдно, а вируси и настинки атакуват имунната система, тази необходимост е още по-голяма. В комбинация и липсата на пресни сезонни плодове и зеленчуци, на достатъчно движение и престой на открито, тази нужда прераства в наложителност. А храненето с по-тежка и незадравословна храна, каквато е традицията в българската зимна кухня допълнително усложнява проблема с недостига на витамини и минерали. Но има решение, обясняват родни хранителни експерти и хомеопати, публикували идеи във фейсбук страница за здраве от природата.

 

Три продукта, които задължително трябва да се консумират през зимата. Това са чесън, мед и лимони. И тяхната здравословност и прочистващи функции не са по-слаби в топлите месеци, но просто не са така силно необходими. Има начини, по които тези продукти да се консумират за максимален ефект от комбинацията им. Как – ето мненията на специалистите.

 

Защо имуностимулаторите се приемат сутрин на гладно? Дали лимонова вода, лъжица мед, билков сироп, суров чесън, резени лимон, екстракт от бъз – най-добре е да се възползвате от отдавна празния си стомах, за да може избраната от вас полезност да се абсорбира най-добре. Компанията на топла вода на гладно активизира метаболизма. Ако тя е по-хладна от вътрешната телесна температура, се получава шоково свиване на стомашните стени и абсорбацията на продуктите се забавя и не е така пълноценна.

 

Защо се пие лимон с мед? Медът има силна прочистваща функция. В тялото след съня са останали шлаки, които трябва да бъдат измити. Медът е изключитено богат на витамини. Топлата вода трябва да е под 40 и над 36 градуса, а медът може да се разтвори в нея за да не попада в стомаха под концентриран вариант. Добавката от изстискан лимон зарежда с витамин С, а киселината в този сок атакува мастните наслагвания, които затлачват тялото. С консумацията на лимони си гарантирате по-крепко здраве, допълнено с вталяващ елемент. 150 мл топла вода с 1 ч.л. мед и сокът на половин лимон са напълно достатъчни. Но има още една добавка, която ще повлияе благотворно на вас и цялата смес.

 

Чесън сутрин на гладно. В народната медицина чесънът заема важно място в самолечението, но консумацията му на празен стомах се препоръчва само за хората без храносмилателни проблеми. Миризливият зеленчук дразни стомаха, а и определено оставя неприятен дъх в устата. Но има един трик, с който можете да се възползвате от качествата му. С последните глътки от медено-лимоновата вода преглътнете 1-2 малки цели скилидки чесън. Той ще подсили имунитета и няма да се усеща в дъха ви, ако е приет цял и без сдъвкване. Нека не се залъгваме – няма да бъде усвоен така пълноценно, както когато е в намачкан вариант, но все пак ще има ефект.

 

Кой е най-добрият начин за консумация на чесън? Разбира се – в суров вариант и на гладно с мед. Ако дъхът не е проблем, намачкайте в неметален съд с неметално чукче 6 скилидки чесън, залейте с 1 с.л. мед и добавете сока на един лимон. Разделете на две порции приготвената смес и консумирaйте разтворена в 80 мл топла вода сутрин директно след ставане. С това лекарство предците ни са понасяли тежките и мразовити зими без болести.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пийте топла вода при спорт

Топлата вода охлажда идеално тялото и чисти от токсини и мазнини особено при физическа активност.   виж още »

Здрави, красиви и витални от половин лимон, изстискан в чаша вода

Лимонов сок с вода прави чудеса с имунната система, настроението и външния вид. виж още »

Проф. Мермерски: Чесън, лимони и мед лекуват хипертония

Специалистът по правилно хранене и лечебни храни – Проф. Христо Мермерски създаде рецепта за сваляне на високото кръвно и намаляване на риска от виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта