Регистрация

Проф. Мермерски: Чесън, лимони и мед лекуват хипертония

23 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 31600
Проф. Мермерски: Чесън, лимони и мед лекуват хипертония

Специалистът по правилно хранене и лечебни храни – Проф. Христо Мермерски създаде рецепта за сваляне на високото кръвно и намаляване на риска от инфаркт.

Сензационна рецепта за хранителна добавка, която събира все повече и повече позитивни отзиви публикува гурото на правилното хранене проф. Христо Мермерски. Доказано комбинацията, която предлага на хора с високо кръвно налягане помага за нормализирането му. Освен това специалистът обяснява в интервю пред в. Стандарт, че за разлика от лекарствата, които се взимат за сърдечни проблеми и след определено време престават да действат, неговият илач има постоянно благотворно влияние върху организма, като освен дерзанията на сърдечно-съдовата система, решава проблеми със слаб имунитет и неправилна обмяна на веществата.

Идеята да се обърне към лечебните свойства на чесъна, който нерядко нарича в литературата си „бялото чудо“ идва още преди няколко десетилетия, след откритие на учени от ЮНЕСКО. При разкопки в Китай те попадат на древна рецепта за вечно здраве, базираща се на миризливия лют зеленчук. В нея се обясняват полезните му свойства при борба с множество заболявания, липса на сила, проблеми с мусклулите, храносмилателната и отделителната система, мозъка, очите, кръвоносните съдове и сърцето.

В следствие на откритието проф. Мермерски се мобилизира да създаде лек за един от най-често срещаните и опасни проблеми при хората, преминаващи и преминали средната възраст – а именно високото кръвно, което крие риск от редица следствени заболявания и в някои случаи е смъртоносно. Ефективността на хранителния режим вече е неуспорима, затова ученият съветва хората в рисковата група да пренебрегнат суетата, свързана с лошия дъх и да направят ключовата крачка към запазване на здравето и живота си. А ето я и рецептата:

За да си приготвите чудодейното лекарство трябва да обелите 400 г чесън, 4 големи лимона и да ги пасирате заедно в блендер. Получената смес се изсипва в буркан, добавят се 300 г мед и след като се объркат хубаво съставките с шпатула, трябва да се съхранява на затворена на сухо, тъмно и хладно място в продължение на 25 дни. Лечението се провежда всяка сутрин и вечер. В няколко лъжици кисело мляко трябва да разбиете 1 пълна ч.л. от сместа с 20 капки клеева тинктура и 1 ч.л. канела. Така направеното „лекарство“ се приема два пъти дневно половин час преди хранене сутрин и вечер непосредствено преди лягане.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вредните страни на меда

Съществуват хора, за които медът е вреден и дори смъртоносен. Кой не трябва да яде мед и защо?   виж още »

Пресен чесън, стар чесън или свеж чесън

Кой чесън за какво се използва и каква е разликата между пресния чесън и стария чесън?   виж още »

Черен чесън – нови супер полезни бонбони от чесън

Специално ферментиралият чесън е много по-полезен от суровия вариант.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта