Регистрация

Пийте топла вода при спорт

27 Aug 2020   /   nina123   /   Видяна: 1477
Пийте топла вода при спорт

Топлата вода охлажда идеално тялото и чисти от токсини и мазнини особено при физическа активност.

 

Все по-модерна става програмата за оводняване, спазвана по треньорска препоръка от нападателя на Интер Алексис Санчес. На всяка от почивките между упражненията чилиецът пие топла вода. Именно с нея започва своята физическа активност, а след финално приключване за деня, изпива голямо количество за допълнително оводняване. Експерти обясняват, че това е оптималният начин да се поддържа естествената влага в тялото, да се прочистят шлаки и токсини и да се отмият натрупаните излишни мазнини. Ето защо.

 

Пиенето на топла вода охлажда. Ако спортувате, то значи се потите. За разлика от всичко живо, единствено човекът е еволюирал до тази уникална възможност за охлаждане. При изпиване на чаша топла вода по време или след тренировките тялото се загрява отвътре, но именно това стопляне провокира отделянето на пот, която сама по себе си охлажда. Може и да усещате хлад, когато си позволявате студена напитка, но тя стяга порите и задържа потта в тялото. А усещането е временно и лъжливо.

 

Топлата вода чисти токсини най-добре. Ако изпиете чаша студена или хладна вода, на стомахът ще му е нужно време и работа, за да я сгрее. Така вместо тялото да се раздава в името на тренировката, то отделя енергия, за да сгрее напитката. Човек става по-муден и забавя реакциите си. Но освен това в хладната течност не се разтварят излишните на организма отпадъци, които трябва да бъдат изхвърлени. Топлата вода от своя страна директно ги абсорбира, а друга част от тях се изхвърлят чрез провокирането на потенето. Ето още една причина да пиете топла вода при тренировки.

 

Топлата вода засилва ефекта на кардио упражненията. Ако сте от хората, които оценяват успеваемостта на тренировката по количеството отделена пот на пътеката или велоаргометъра, ще откриете още по-голямо действие при пийването на топла вода. Сгряването отвътре ще засили и горенето на мазнини, правейки упражнението много по-ефективно.

 

Колко топла вода трябва да се пие по време на тренировки и как да се приема? Поради индивидуалните специфики на всеки организъм и вид тренировка, свързани с тегло, начин на хранене, способност за потене, интензитет и сила на тренировката, общо здраве, няма точна формула за количеството вода, което трябва да се погълне. Прието е в интервал от 10 минути да се пият по 8-10 малки глътки вода с температура около 40 градуса. След приключване на цялата тренировка е добре да се изпият 200-250 мл топла вода на един път, отново на малки глътки. Можете да съхранявате водата за тренировки в термус, за да поддържате по-лесно препоръчителната ѝ температура.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Погрижете се за здравето с чесън, мед, лимон и вода сутрин на гладно

Най-здравословното начало на деня! Опитайте заради отговоността към вашето тяло и здраве!   виж още »

Стафидена вода – нов хит за отслабване и детоксикация

Отварата от сушени плодове помага да се прочистим от всякакви шлаки в организма и да измием излишните килограми и мазнини от тялото.   виж още »

Магическа чаша ни кара да пием повече вода

Специалната чаша The Right Cup прилъгва мозъка с въздействащи цветове и плодови аромати. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта