Регистрация

Пет принципа за трапезата на 8-ми март

07 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 3528
Пет принципа за трапезата на 8-ми март

Върху какво трябва да се наблегне в празничната вечеря за Деня на майката и жената.

Ако сте решили да приготвите романтична вечеря за жена, която цените, независимо дали като роднина, любовен партньор или просто приятел или пък сте една от онези дами – склонни да прекарат деня в готвене, за да докажат, че могат да превърнат със собствени усилия 8-ми март в свой празник, то ето пет съвета как да подходите към подбора на блюда, романтичния интериор и критериите за добро настроение, за да се превърне един обикновен ден в честване на женското начало.

1. Днес е празник – и като такъв трябва да му отдадете дължимото. Нека помещението, в което ще се вечеря бъде стабилно почистено, добре проветрено, леко ароматизирано и затоплено така, че да може една дама да остане по къси ръкави, вечерна рокля и дълбоко деколте, без кожата й да образува бабунки от студ и без да загуби шанса да се похвали с хубавите си дрехи заради студа. Във въздуха не бива да се носи аромат на току-що наготвените блюда, защото той подава сигнали на перисталтиката, стомахът чака обещаната му от мириса храна и така нервната система става чувствителна. А едва ли в Деня на жената е най-удачното време да я изнервите.

2. Романтичната обстановка кара дамите да се чувстват специално. Не забравяйте това. Едва ли има жена на този свят, която да не обича вниманието на околните да е концентрирано върху нея, особено ако то се доказва чрез правилно подбрани предмети и поведение. Тук трябва да наблегнете на три основни компонента – музика, свещи и цветя. За музиката помнете – ако има такава, тя трябва да е фон на разговорите, а не да ги затруднява със силата и натрапчивостта си. Нека просто едва се долавя, а не да се натрапва. Цветята подберете спрямо жената. Ако е майка, сестра или друг роднина, нека бъдат карамфили или гербери. Червената роза е за страстната изгора, а розовата – за добра приятелка. Важното при свещите е да не пречат с огъня си, затова не ги забивайте директно между чиниите. Дори и поставени по-встрани, пак ще свършат добра работа, без да се намесват прекалено.

3. Светлината – много е важно дамата до вас да не се чувства като на разпит в полицейското управление. Ако облещите 5 стоватови крушки над главата й, тя ще се почувства неловко. Всяка жена знае, че силната светлина разкрива недостатъците във визията й, а и всяка жена има такива. Страничното осветление е най-подходящо, като основният ви стремеж трябва да е, да няма фокусиран сноп, който да пада директно към лицето й, особено щом е обърната към вас, за да разговаряте или към чинията си, за да похапва.

4. Изборът на ордьоври и десерт е по-важен дори от основното. Замислете се – по ордьоврите посрещат, а по десерта изпращат. Затова се постарайте в предястието да има разнообразие и фантазия. Заложете на плато със сирена и месни продукти, топченца от различни салати и не забравяйте да се информирате предварително дали ще вечеряте с вегетарианци или не. Такъв пропуск може да развали всичко. Колкото до десерта, нека бъде достатъчно изтънчен. Шоколад, плодове, сметана, маскарпоне. Това са четири основни продукта, които ще ви помогнат да омаете. Останалото зависи от готварските ви умения.

5. Изборът на вино показва вкус и класа. Точно на този ден точно от тази напитка не бива да се пести. Ако трябва вземете три бутилки, като ако не разбирате, посъветвайте се със специалист. Едната да си отива с ордьоврите, другата с основното и третата – с десерта.

Екипът на kulinarno.bg честити празника на всички дами и девойки и им пожелава да бъдат обичани и уважавани всеки ден, час и минута от всички в обкръжението си.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Внимавайте с хранителния подарък за 8-ми март

Когато искате да зарадвате любимата жена или майка с приятна вечеря или шоколадов дар, помислете дали няма да развалите заветния ѝ хранителен режим. виж още »

Свети Валентин с любов и вкус на мед

Модерният свят чества деня на влюбените и обичта. виж още »

Първи стъпки в избора на подходящи мезета за розе

Впечатлете гостите си с изискана комбинация между ордьовър, десерт и розе. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта