Регистрация

Домашен сладкиш Негърче

Домашен сладкиш Негърче
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 17241

Маслен тестен десерт с какао, канела и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 2 ч.ч. кисело мляко (купичка от 400г)
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 ч.ч. захар
  • 2 ч.ч. брашно
  • 3-4 с.л. какао
  • ½ пакетче канела

За глазура:

  • 3-4 с.л. какао
  • 3-4 с.л. захар
  • масло - 1 малко пакетче от 125 г

Начин на приготвяне:

На блата:

В купа се разбъркват с дървена лъжица продуктите, както са подредени по горе. Сместа се изсипва в тава, намаслена и посипана с брашно. Печете във фурна, предварително загратя на около 180 градуса до готовност.

На глазурата:

Какаото и захарта се смесват на сухо, прибавят се 2 с. л. вода и сместа се слага на водна баня. Прибавя се 1 пакетче неразтопено масло от 125 г и се бърка непрекъснато, докато се разтопи маслото.

Важно:  Сместа да се свали от огъня преди да заври глазурата.

Заливате с топлата глазура изстиналия блат и домашният ви кекс Негърче е готов.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта