Домашен сладкиш Негърче
Маслен тестен десерт с какао, канела и кисело мляко.
Необходими продукти:
За блата:
- 2 ч.ч. кисело мляко (купичка от 400г)
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 2 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 3-4 с.л. какао
- ½ пакетче канела
За глазура:
- 3-4 с.л. какао
- 3-4 с.л. захар
- масло - 1 малко пакетче от 125 г
Начин на приготвяне:
На блата:
В купа се разбъркват с дървена лъжица продуктите, както са подредени по горе. Сместа се изсипва в тава, намаслена и посипана с брашно. Печете във фурна, предварително загратя на около 180 градуса до готовност.
На глазурата:
Какаото и захарта се смесват на сухо, прибавят се 2 с. л. вода и сместа се слага на водна баня. Прибавя се 1 пакетче неразтопено масло от 125 г и се бърка непрекъснато, докато се разтопи маслото.
Важно: Сместа да се свали от огъня преди да заври глазурата.
Заливате с топлата глазура изстиналия блат и домашният ви кекс Негърче е готов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ