Регистрация

Пет нетрадиционни приложения на меда

26 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 3486
Пет нетрадиционни приложения на меда

Използвайте меда за да подсилите сексапила си, да предпазите черния дроб или... като мухоловка.

Споменът за филийки с мед и масло навява носталгични чувства към детството, ароматът на ръчен топъл хляб и бързото хапване сутрин преди училище. И днес мнозина тачат тази закуска, защото приготвянето й отнема минимално време, а и вече никой не оспорва полезните свойства на меда. Благоприятното му въздействие върху човешкото тялото изваждат „пчелното злато“ от контекста на кулинарията и въпреки че официално меда не е обявен за лекарство, все почесто е в основата на медицински и дерматологични продукти. Но ето и за какво можете да го използвате в неговото чисто състояние и извън кулинарията:

1. Като повишаващо имунитета лекарство за настинало гърло.  Смесен с прясно изстискан лимонов сок и накълцани орехи, този продукт се превръща в перфектния елексир, с който да „закрепите“ здравето си докато отидете на лекар. Множеството витамини в меда ще активизират защитните сили на тялото ви, така че болестта да не надделее.

2. Народна медицина за предпазване от заболявания на черния дроб. Сладкият пчелен продукт осигурява въглехидрати за синтезирането на гликоген, затова е особено полезен за запазването на правилната чернодробна функция. Доказано е, че се бори и с вътрешни възпалителни процеси и действа като вазелин на стомашната лигавица и червата.

3. Гланц за страстна целувка. Стар доста известен трик е омекотяването на усните с мед. Ако ги мажете всеки ден по веднъж, след по-малко от седмица те ще са копринено гладки, а цветът им ще е доста по-наситен. А кой не копнее за целувка с такива усни?

4. Крем за лице с много витамини и дезенфекциращ ефект. Маски, тонизиращи кремове, лосиони и още куп мазила на медена основа са модерни в дерматологичната индустрия. Познатия от близкото ни минало меден вазелин е еволюирал в множество съвременни медикаменти, използвани в грижата за кожата на лицето. Днес мнозина експерти в дермалната подръжка ще ви потвърдят, че няма да загубите, ако подхранвате лицето си с мед, като престоите с маската няколко минути. Тук е важно да имате предвид, че освен на кожата, пчелния продукт действа стимулиращо и на акнето, затова не се препоръчва на тийнейджъри и хора с пъпки.

5. Забавен факт с мед на открито.  Този метод чистосъвестно може да бъде определен като „бабешки“, но ако ви се налага да хапвате по светло под небето и около вас летят множество дразнещи насекоми, сипете им лъжица мед в малка чинийка и я оставете настрани. Жужащите неканени гости буквално ще ви игнорират като предпочетат гъстите сокове на сладката течност.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какво се случва, ако ям мед всеки ден?

Какви облаги за тялото носи ежедневното хапване на мед на гладно?   виж още »

Погрижете се за здравето с чесън, мед, лимон и вода сутрин на гладно

Най-здравословното начало на деня! Опитайте заради отговоността към вашето тяло и здраве!   виж още »

Медена вода преди закуска прави чудеса

Мед, разтворен във вода прочиства тялото, тонизира, облекчава дихателните проблеми, подсилва имунната система и разкрасява.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта