Регистрация

Медена вода преди закуска прави чудеса

01 Aug 2019   /   nina123   /   Видяна: 2205
Медена вода преди закуска прави чудеса

Мед, разтворен във вода прочиства тялото, тонизира, облекчава дихателните проблеми, подсилва имунната система и разкрасява.

 

Проблем на всички прочистващи, детоксикиращи и имунстимулиращи народни илачи е, че се приемат сутрин на гладно, максимално скоро след ставане от нощен сън. Затова човек трябва да си избере най-добрия вариант според нуждите и вкуса. Дали вода с лимон за тонизиране, стафидена вода за прочистване на черния дроб, бронирано кафе за убиване на апетита, чесън с мед или медена вода – всичко това има ефект при проявено постоянство. Ето какво можете да постигнете с медената вода:

 

Как се приготвя вода с мед? За целта и двата продукта трябва да са максимално чисти. Намерете си домашен или такъв, с гаранция за чистота. Водата е най-добре да бъде изворна или филтрирана чешмяна. Оставете буркана с мед в стая, където поне в част от деня огрява слънце. Така ще остане течен, без да се прегрява. 250 мл вода налейте от вечерта в порцеланова чаша и похлупете с капак или обратното на чинийка, за да не развъжда микроби. Оставете я, за да бъде на стайна температура щом се събудите. Щом станете от сън, гребнете с неметална лъжица около 10 мл от меда и разтворете във водата. После на малки глътки изпийте без да почивате между глътките. Чак след 30 минути можете да закусвате.

 

Какво представлява медената вода? Това е разтвор, близък по състав до кръвната плазма. Затова се възприема, абсорбира, усвоява и разгражда на 100% от организма. Стайната температура, с която се приема, облагодетелства допълнително разграждането, защото е блзка до телесната и същевременно не твърде висока, че да убие витамините в меда. Сладкият вкус прави напитката приятна, а фактът, че тялото получава течност след ставане, преборва за минути нормалното състояние на следсънна дехидратация. Свойствата на меда да избива бактерии и микроби превръща сутрешната напитка в изключително чисто питие.

 

Как действа медената вода? Вече споменахме, че чрез нея организмът възвръща бързо загубите на течности от съня. Медът е богат на витамини и минерали, които се усвояват миновено в случая с напитката на гладно. Те тонизират цялото тяло, събуждат мозъка за активна дейност, даряват енергия на клетката. Калориите на меда действат засищащо, затова апетитът на закуска ще е по-малък и човек се засища по-бързо. Освен това в състава на пчелния продукт влизат ензими, които подобряват метаболизма и горенето на мазнини. Други провокират изхвърлянето на токсини, затова медената вода е незаменима детоксикираща профилактика. Хормоните в тялото се регулират, кожата, косата, ноктите, костите, ставите – всичко се подхранва и получава шанс за регенерация. Питието убива микробите и бактериите в тялото, а след това помага и за тяхното по-бързо изхвърляне, активизирайки функциите на отделителната система. Черният дроб и бъбреците започват работа на чисто, подпомогнати и от енергията в меда.

 

Медена вода при дихателни проблеми. Ако още не сте се убедили, че това е вашият здравословен старт за деня, то можете да прилагате профилактиката само яколко седмици, ако имате проблем с гърлото, белите дробове и носоглътката. Медената вода облекчава симптомите на възпалено и раздразнено гърло. При издишване след отпиване тя влияе благоприятно на носоглътката и синусите – регулира овлажняването, секрецията и напрежението в тях. Издърпва и излишната влага от белите дробове, правейки дишането по-лесно.

 

Кога не трябва да се пие медена вода? Въпреки множеството ползи от този полезен старт на деня, има състояния, при които консумацията на питието ще създаде нежелани проблеми. Разбира се, откажете се, ако сте алергични към мед, защото бързото му усвояване може да причини сериозни лоши реакции. При диабетици също не е препоръчително консумацията на високовъглехидратната течност, особено на гладно. Децата до 2-годишна възраст са рискова група по отношение консумацията на мед, затова не го предлагайте на невръстните си отрочета. Кърмачките е добре да се консултират с педиатър преди да предприемат здравословната крачка. Счита се, че медените алергени е се предават на бебето чрез кърмата, но има регистрирани случай на алергична реакция.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Закуската за млада и сияйна кожа

Пет правила за хранене на закуска, които ще подобрят състоянието на кожата и ще изтрият от нея следите на времето.   виж още »

Вода от чиа за закуска, отслабване и ситост

Напитка от набъбнала чиа дава енергия, засища и убива глада за сладкиши щом се приеме сутрин вместо закуска.   виж още »

Разтапяне на мед – правила и закони

Как се втечнява мед и защо се спазва определена температура? Защо медът се захаросва и по какво се познава истинският мед? Как да не убием полезните в виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта