Регистрация

Хляб с мляко

Хляб с мляко
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 2214

Домашен хляб с прясно мляко и мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 мл прясно мляко
  • 1 яйце
  • 25 г пудра захар
  • 5 г сол
  • 250 г брашно за хляб
  • 4 г инстантна мая
  • 40 г масло

Начин на приготвяне:

1. Поставете млякото, яйцата, пудрата захар, солта, брашното за хляб и маята в машина за хляб и разбъркайте, докато получите тесто. След като сте месили тестото 8-10 минути, добавете маслото и продължете да омесвате тестото още 10 минути.

2. Извадете тестото и го оставете да втаса на стайна температура, покрито плътно с найлон. Оставете го така за 1ч.

3. Ударете тестото няколко пъти, за да изкарате въздуха от него. Разделете тестото на 3 равни части. Оформете топки от тестото и ги оставете да втасат за 15 мин.

4. Върху леко набрашнена повърхност разточете една от топките тесто. Повторете процедурата и с останалите топки тесто.

5. Сплескайте разточеното тесто и отново го разточете на дълъг правоъгълник.

6. Поставете тестото в тава, леко намазана с олио. Оставете тестото да втаса за втори път, докато не заеме 80% от тавата. Покрийте тестото с фолио.

7. Опечете в предварително загрята до 180-190°C фурна за 30-35 мин.

8. Махнете фолиото от тавата, веднага щом извадите хляба от печката. Оставете го да изстине, преди да го разрежете.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта