Регистрация

Октомврийска подготовка за справяне с идващите вируси

09 Oct 2018   /   nina123   /   Видяна: 1235
Октомврийска подготовка за справяне с идващите вируси

Мед, чесън, лимон и ябълки помагат за справянето с вирусните инфекции в хладното време.

 

Щедро циганско лято и мека зима обещават синоптиците за края на 2018 г. и началото на 2019 г. Но цялата тази топлина е атрактивна атмосфера и за вирусите, които безпощадно атакуват организма и оставят човек без сили да се справи със задълженията си и да се порадва на греещото слънце. Най-активни са вирусните инфекции при температури от 15 до -20 градуса, каквито според прогнозата ще бъдат в следващата близо половин година. Така че обещанията за жежко циганско лято и мека зима звучат и като предупреждения за очакване на неприятни зарази.

 

Лошото при вирусите е, че мутират с всеки следващ активен период, като по този начин се предпазват от действащите върху тях медикаменти или иначе казано лекарствата от миналата зима няма да помогнат и през тази, твърдят специалисти по заразните болести. Ако човек е във вирусна среда, дори и с висок имунитет, той не е защитен. Единственото, което остава, е да се подготви за по-леко прекарване на болестта и по-бързо оздравяване.

 

И докато фармацевтичната индустрия предлага множество имуностимулиращи медикаменти, то каналът Баба Знае отговаря с практики от народната медицина, които да заздравят тялото така, че да е готово бързо да пребори вредителите в себе си. Ето някои полезни рецепти, с прилагането на които е добре да започнете веднага, за да проявят своята ефективност когато се наложи. За изграждането на действащ имунитет е нужно наслагване от поне 6 седмици.

 

Чеснова профилактика: Най-удачното време за тази миризлива терапия е следобедната закуска. Стомахът трябва да е празен, а от обедното хранене да са минали поне 3 часа. Счукайте в хаванче 4 скилидки чесън, добавете резени люто чушле и 1 ч.л. мед. Превърнете тази „неприятност“ в паста и я изяжте. Рецептата не се препоръчва за хора с язва или гастрит. Повтаряйте 6 седмици и попадналите в тялото вируси ще мрат мигновено. Е, може би и близките, с които се събирате вечер и усещат дъха ви.

 

Медена профилактика: Този трик не е така зловонен. Смесете 1 с.л. мед с един обелен и намачкан в неметален съд лимон. Изяжте кашата на гладен стомах сутрин след ставане. Ако имате проблеми с киселини, посъветвайте се със специалист дали тази процедура е подходяща за вас. Чак 15 минути след здравословната закуска можете да пиете кафе или да се отдадете на същинското си сутрешно прихапване.

 

Ябълкова профилактика: Намерете си екологично чисти или домашно отглеждани ябълки. След ставане от сън обелете една ябълка и закусете като в обелките увивате по ядка от орех. Още след третия ден ще усетите, че сутрешната ви енергия е много повече, отколкото сте имали.

 

Трите профилактики заедно: Това е най-доброто решение. Започнете с медената, преминете през ябълковата и завършете с чесновата. Месец и половина по-късно, когато се очаква да е първият активен набез на вирусите, вие ще сте бетонна стена пред техните опити да ви проснат на легло.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Водка и ракия НЕ борят коронавируси

Твърдият алкохол НЕ може да бъде използван като дизенфектант срещу коронавирус.   виж още »

Цинк и витамин С най-добре пазят от вируси

Медицински експерт по вътрешни болести отрича народната медицина при борба с грипа.   виж още »

Как храненето ни повлиява на идващия грип

Чревоугодничеството пречи на организма да се бори с болестите в студеното време.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта