Регистрация

Цинк и витамин С най-добре пазят от вируси

30 Jan 2019   /   nina123   /   Видяна: 1435
Цинк и витамин С най-добре пазят от вируси

Медицински експерт по вътрешни болести отрича народната медицина при борба с грипа.

 

Грипната епидемия обхвана по-голяма част от България, а справянето с вече попадналото в организма заболяване, се оказва проблем за мнозина. Като превенция се изговори много за народна медицина и хапване на най-емблематичните противогрипни храни като ябълки, лимони, мед и пчелни продукти, греяни вино и ракия, чай и различни билкови запарки. На фона на народното доверие в доказаните бабини методи за вдигане на имунитета, пред rd.com се изказа Д-р Майк Финкълщайн – специалист по вътрешни болести в Scardale Medical Group. Експертът отрече да има връзка между тези храни и намаляване на вероятността от разболяване от грип.

 

Грипът попада във всички тела, до които се добере, твърди специалистът. Дали човек е хапвал повече мед и ябълки, приемал е профилактично пробиотици, пребиотици и имуностимулатори, това не би го спасило от боледуване. Просто болестта ще премине по-леко. Когато тялото не е изградило антитела към вируса, то не може да се защити. Силният имунитет пази от настинки.

 

Ябълките не са имуностимулатор, заявява Д-р Финкълщайн. Плодът на раздора наистина е много полезен, защото съдържа богата гама от витамини и минерали, наситен е с фибри и определено дава на тялото много позитиви. Но щом стане въпрос за вирус, ябълката е безсилна да ни спаси. По-скоро тя може да се хапва като естествена грижа за натуралната красота на човека.

 

Медът не заздравява имунитета, твърди експертът. По думите му това е храна, облекчаваща кашлицата, но не и противогрипно ястие. Високото съдържание на захари в пчелния продукт е предпоставка за понижаване на съпротивителните сили на тялото. Така че му се преписват недоказани и митологизирани свойства.

 

Ефикасните бабини илачи срещу грип са чесън, киви и лимони, категоричен е специалистът. Иначе казано истинските приятели на имунната система и тялото, поставено в ситуация на грипна атака, са цинкът и витамин С (аскорбинова киселина). Всички продукти, съдържащи ги в големи дози, подпомагат както превенцията, така и по-лесното оздравяване, заключва Д-р Финкълщайн.

 

Ние от kulinarno.bg сме длъжни да припомним, че просто спазваме журналистическата етика, изразявайки плуралността на гледни точки. Това е твърдение на учен, което застава като контра на други именити експерти, смятащи че отречените по-горе продукти са ефикасни в зимните битки с болестите. Затова не желаем този материал да повлияе на разнообразното ви хранене.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Преди, след или по време на ядене се приемат витамини?

Различните витамини изискват прием при определени условия, за да могат да бъдат усвоени. Ето защо някои витамини се приемат с храна, а други след хран виж още »

Остани вкъщи, но се храни разумно

Застояването у дома забавя метаболизма, предизвиква запек, натрупване на мазнини и килограми. Как да преборим с храна този ефект?   виж още »

Водка и ракия НЕ борят коронавируси

Твърдият алкохол НЕ може да бъде използван като дизенфектант срещу коронавирус.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта