Регистрация

Околоочни маски с хранителни продукти

09 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 3845
Околоочни маски с хранителни продукти

Плодове и зеленчуци борят тъмните кръгове около очите.

Тъмните кръгове около очите се появяват в следствие на продължителна работа пред компютър, недоспиване или прекалено дълъг сън, на който сме се отдали през почивния ден, за да наваксаме ударно с почивката от седмичната умора. Те могат също така да са причина от стрес, физическо претоварване или продължително четене, липса на витамини,  бременност и менопауза, алергия или настинка. Какъвто и да е първоизточникът, следствието е едно и също – неприветлива визия с мъченически акцент, която затруднява служебната комуникация с клиенти, натоварва близките, които виждат болното ни лице, пречи на мимикрията и убедителността, убива чара на усмивката и ни кара да изглеждаме като тъжни болнави същества, апатични към света.

Затова и индустрията, произвеждаща маски и кремове за борба с тъмните кръгове около очите може да прояви особена наглост в цената, когато ни продава поредното съмнително мазило уж с природни продукти, в чиито етикет със съставките обаче откриваме всевъзможни елементи – плод на нечия лаборатория и многогодишната работа на специалисти в бели престилки. Затова ние от kulinarno.bg ще ви предложим няколко маски за околоочни кръгове, които да направите сами у дома си и то само с налични продукти от хладилника. Ако сте склонни да замените пазарните артикули със собственоръчно нарязани мазила – вижте как:

Ако ви трябва мигновен резултат, посегнете към ментовите листа. Намачкайте ги и ги накъсайте на ситно (без да ги режете с чопър или метален нож, защото ще убие витамините им) и го сложете върху очите. Изчакайте 15 мин. да подействат и след това ще се радвате на сияен поглед. За допълнителен ефект можете да намажете с напоен тампон в розова вода, след като махнете листата.

Доматът е вълшебна пръчица за премахване на тъмните кръгове около очите. Ако си правите маска с него през ден, още на четвъртия сеанс ще си гарантирате не само брилиянтен поглед, но и трайно прогонване на околоочните петна. Направете си няколко дози от мазилото като смесите на паста един смачкан на пюре домат с 1 ч.л. куркума, сокът от ½ лимон и ½ ч.л. брашно от нахут. Намажете околоочното пространство и оставете да подейства 15-20 мин. или до засъхване на субстанцията. Друг вариант е да смесите доматен сок – 50 мл със същото количество масло от алое. Това мазило за траен резултат се нанася три пъти дневно, като отмиването не е задължително.

Краставицата и картофът на шайби също изсмукват околоочната тъмнина. Важното при тях е да знаете, че те действат моментално, но и за момента. Ако ви трябва свеж вид в следващите няколко часа – прибегнете към тяхната услуга, като ги държите върху клепачите поне 25 мин.. Ако обаче искате траен резултат, с тази рецепта ще трябва да проявите особено постоянство всеки ден в продължение на седмици.

И накрая две нощни маски за околоочни кръгове. Намажете със смес от 20 мл прясно изцеден портокалов сок и 5 мл глицерин проблемната зона преди лягане. Отмийте чак на сутринта. Същата процедура можете да направите и с бадемово масло. 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Здрави нокти с домашни продукти

Маски за нокти с продукти от хладилника и долапа.   виж още »

Картофеното пюре влиза в разкрасителния репертоар на лицето

Маски и компреси с картофено пюре изглаждат кожата, намаляват отоците и помагат при чистенето на черни точки.   виж още »

Зимни домашни маски за лице от всеки тип

Суха, мазна или чувствителна – кожата може да бъде успокоена и подхранена в студеното време и с подръчни средства.   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous10-01-2021
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Dosage For Amoxicillin 500mg Buy Amoxicillin Online xuj.foae.kulinarno.bg.dvm.lg http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта