Регистрация

Здрави нокти с домашни продукти

20 Oct 2020   /   nina123   /   Видяна: 1088
Здрави нокти с домашни продукти

Маски за нокти с продукти от хладилника и долапа.

 

Здравината на ноктите често е признак и на вътрешната сила на организма. Затова подсъзнателно жените с елегантен, устойчив и добре поддържан маникюр са приемани от ума като физически по-устойчиви, борбени и властни. Пък и визията на красиви нокти излъчва естетика. Кой не иска да има идеални ръце? Експерти съветват да се потърси медицинска помощ, ако ноктите са чупливи, защото често зад този естетически проблем се крие хроничен недостиг на калций и желязо в организма. Ала проблемът с маникюра може да е причинен и от други фактори – прекалено киснете във вода и работа с препарати, силова дейност или наследственост. В този случай можете да прибегнете към няколко трика за здрави нокти, подходящи както за мъже, така и за жени от всякакви възрасти. Ето идеи за домашни маски за нокти.

 

Маска за заздравяване на ноктите с авокадо. Този плод има силно лечебно действие на всички костни, космени и роговични структури в тялото, защото е богат на минерали и ценни масла. Ако ноктите се чупят или белят, можете да се възползвате неговите качества. Просто намачкайте с вилица парченце авокадо и го втрийте в ноктите, под тях и в кожата около тях. Оставете да действа максимално най-много. Можете дори да намажете и да не отмивате преди лягане. Друг вариант е да използвате масло от авокадо, което няма да изцапа завивките. След седмица упорство маникюрът ще придобие желаната здравина.

 

Маска за нокти против гъбички. Този трик се използва за борба с гъбичките повече от столетие в народната медицина, но като допълнение действа заздравяващо на ноктите. Чесънът е идеален за поддръжка на маникюра, а и има мощни антибактериални и противогъбични свойства. Можете да направите два типа маска от него. В първия вариант намачкайте в неметален съд чесън, залейте с вода и оставете да си пусне соковете минимум час. След това накиснете проблемните крайници. Може да излекувате и краката по този начин. Дръжте поне 10 минути, ако успеете 15 – още по-добре. След това не изплаквайте.

 

Мед и чесън за хубави нокти. Можете да смесите равни количества намачкан чесън с мед. След това намажете около, върху и под ноктите, дръжте четвърт час и отмийте. Който вид маска изберете, е добре да правите сутрин и вечер през първата седмица. След това можете да правите поддържащи терапии веднъж на няколко дни. Тези маски за маникюр са подходящи за прилагане дори и върху боядисани нокти.

 

Маска за нокти със зехтин. Това е най-лесният и достъпен начин да поддържате красив маникюр. Повечето подхранващи мазила за нокти и пръсти са именно на основата на благородни масла. Нищо не пречи да разтъркате капка-две студено пресовано маслиново олио, олио от гроздови семки, от канола, от орехи или пък кокосово масло по ноктите и кожите преди лягане. Така ще си гарантирате здрав и красив маникюр дори и без лак. А ако натъркате целите ръце, кожата на сутринта ще изглежда по-млада и сияйна.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Маски за нокти против пожълтяване

Ако оцветяването на ноктите не е причинено от здравословни проблеми, има как да го изчистите с малко упорство и няколко страхотни трика с продукти от виж още »

Маска за коса с червен лук – мирише, но помага

Мазило за глава с червен лук бори пърхота и заздравява гривата.   виж още »

Маски за нокти с хранителни продукти

За здрав и бляскав маникюр използвайте продукти от хладилника. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта