Регистрация

Зимни домашни маски за лице от всеки тип

10 Dec 2018   /   nina123   /   Видяна: 1434
Зимни домашни маски за лице от всеки тип

Суха, мазна или чувствителна – кожата може да бъде успокоена и подхранена в студеното време и с подръчни средства.

 

Вятърко защипа бузките пак, но освен нежната и ободряваща ласка на студа, по лицето се изписва и мъката да се справи с неприятния зимен вятър и ефекта от ниските температури. Затова експертът по красота у дома – влогърката Нат от канала Natali,sBeauty препоръчва да се погрижим за лицето с домашно направени маски – доста по-евтин, бърз и щадящ вариант от разходките из разкрасителните салони.

 

Маска за лице се прави на добре почистена кожа. Не забравяйте това „златно“ правило, преди да пристъпите към освежаващото и разкрасяващо действие. Ако се „маскирате“, неотмили прахта на деня от лицето си, рискувате да вкарате в порите всички замърсявания, които не са успели да проникнат в тях. Затова започнете с измиване или почистване с мицеларна вода.

 

Зимна маска за суха кожа. Ако кожата ви се люспи при по-сериозната милувка на вятъра и усещате неприятно обтягане, то спадате към този тип. Не съдете по сутрешното омазняване на лицето – то показва истинската си същност в полеви условия. След почистването му вечер, издълбайте сърцевината на четвърт авокадо. Намачкайте с вилица докато се превърне в сравнително гладко пюре. Добавете в него 1 ч.л. качествен студено пресован зехтин и разбъркайте. Нанесете върху лицето и шията и оставете да подейства между 15 и 25 минути. След това отмийте с хладка вода, без да се притеснявате от остатъчните усещания за намазненост. За финал нанесете овлажняващ крем.

 

Зимна маска за мазна кожа. Ако порите ви са разширени, кожата ви е мека и мазна, но боли на откритите места, докоснати от брулещия северняк, то тази маска е за вас. Смесете 1 яйчен жълтък с шипка канела и 1 с.л. мед. Намажете лицето и оставете да подейства 20-тина минути. След това отмийте с хладка вода. Остатъка от маската запазете за следващата вечер. Този трик не се препоръчва за хора, склонни към акне или поява на пъпки, тъй като медът ги активизира.

 

Зимна маска за проблемна кожа. Ако кожата ви е с пигнемтация на места, проявява симптоми на мазна и суха едновременно и понякога се появяват пъпки по нея, прибегнете към златните качества на хумата. Смесете 1 с.л. кисело мляко (качествено) и 1 с.л. хума. С тази бетонна замазка зарадвайте лицето и шията си. Оставете да действа до втвърдяване и след това отмийте с хладка вода. После нанесете нощния си крем.

 

Тези маски се повтарят по 3 пъти седмично, за да се усети активният им ефект след 4-тото прилагане. А след това ще осъзнаете, че няма нужда от ходене до козметичния салон.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Зимни маски за лице с банани

Разчитайте на банана да направи кожата ви гладка, мека и еластична. виж още »

Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника. виж още »

Околоочни маски с хранителни продукти

Плодове и зеленчуци борят тъмните кръгове около очите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта