Регистрация

Неутрализиране на вредите от пушенето с храна

01 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 2435
Неутрализиране на вредите от пушенето с храна

Дехидратацията, липсата на витамини и високото кръвно налягане, следствие от тютюнопушенето, могат да се регулират чрез правилен хранителен режим.

 

Тютюнопушенето е вреден навик, който сериозно се отразява на здравето. Пристрастяването към никотина е тежко и често човек не може да се откаже от нуждата си от алкалоида, въпреки че усеща задъхване, отмерва повишено кръвно налягане и отчита по кожата си, че тя се състарява преждевременно и губи свежия си вид. За съжаление мнозина се поддават на порочността да отчетат множеството вреди на цгарите, но да не могат да спрат да палят още една... и още една.

 

След като вече наказва тялото си, рискува здравето и живота си, пък и плаща монетарна цена за един крайно вреден навик, то човек се чувства длъжен поне да намали убийственото влияние на привичката върху организма си. Ако и вие сте от тези хора, то ето няколко хранителни продукта, които да включите в ежедневното си меню така, че да сведете до минимум вредите от тютюнопушенето.

 

1. Плодове, богати на витамин С. Всички изолирани 13 витамина са жизненоважни за правилното функциониране на тялото. И всички те биват буквално избити от пушека на цигарите, който се поглъща. Но е установено, че повечето от пушачите страдат от силен дефицит на аскорбинова киселина (витамин С), която трябва да се набавя от алтернативни източници. Затова е добре пушачите да започват деня си не с цигара, а със сока на един лимон, разреден с хладка вода. Също така да хапват поне по едно киви в междинните закуски. Така ще успеят да укрепят нарушения си имунитет и да подпомогнат борбата със старостта на кожата и клетките си като цяло.

 

2. По 200 мл вода на всяка цигара. Въведете този закон в съществуването си. Ако изпивате по 200 мл вода 15 минути след изпушването на цигара, то течността ще има шанса да отмие част от вредните вещества, които сте вкарали в себе си. Не пийте вода (и като цяло не приемайте никакви храни и напитки) по време на пушенето, защото по този начин ще полепите отровите по устната кухина, хранопровода и стомаха си. Така повишавате риска от рак. Но след като сте приключили пушенето, водата е склонна да изчисти част от отровите, попаднали във вас. Правете си това профилактично и полезно изплакване.

 

3. Погрижете се за кожата и очите си с моркови. Доказано е, че човек, който пуши по 10 цигари на ден, състарява кожата си с 5 години за 1 календарна година. Проблемите тук са дехидратацията, авитаминозата и оцветяването. Пушачите придобиват с времето жълтеникав и нездрав тен, а липсата на течност в клетката прави бръчките по-дълбоки. Самите клетки умират по-бързо, а регенерацията им се свежда до минимум. Появяват се и проблеми със зрението. За да спрете поне от части тези разрушения изпивайте по една чаша фреш от моркови. Той хидратира, зарежда тялото с жизенноважни витамини и минерали, а чрез веществото каротин се грижи за здравия вид на кожата и правилната функция на очите. От него ще си набавите оптимални дози от витамините А, В, С и К.

 

4. Спанак за кръвоносната система на пушача. Повечето пушачи страдат от високо кръвно налягане, защото част от веществата в цигарите се полепят по стените на вените и ги затлачват. Затова пък спанакът действа съдоразширяващо. Богат на желязо, витамин С и фолиева киселина той се явява регулатор на работата на сърдечно-съдовата система. Антиоксидантните вещества в състава му спомагат за цялостното пречистване на кръвта и тялото. Особено важен е продуктът при планиране на бременност, защото подобрява кръвотворенето и кръвосъсирването, които цигарите влошават.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Каша от моркови чисти белия дроб

Домашно сладко от моркови прочиства дихателните пътища от фините прахови частици и упоритите замърсявания.   виж още »

Пушачи, наблегнете на чая и кафето!

Пристрастените към тютюна могат да водят по-здравосливен живот, като ежедневно пият чай и кафе. виж още »

Листни зеленчуци предпазват пушачите от рак

Марулите, спанакът и зелето пазят здрави белите дробове на пристрастените към тютюна. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта