Регистрация

Каша от моркови чисти белия дроб

07 Dec 2018   /   nina123   /   Видяна: 3167
Каша от моркови чисти белия дроб

Домашно сладко от моркови прочиства дихателните пътища от фините прахови частици и упоритите замърсявания.

 

Замърсеният въздух през последните дни успя да стресне българина, причинявайки дискомфорт не само с неприятната си миризма, но и с последиците за дихателните пътища – задух и кашляне. Белите дробове, както и всеки филтър за въздух, имат нужда от прочистване и профилактика, затова сайтът zdrave.to препоръчва да не отлагаме отговорната задача, особено в сезона, когато дихателната система е най-уязвима.

 

Има начин за чистене на бели дробове от цигарен дим и градско замърсяване, смятат създателите на екстравагантна, но вкусна каша за профилактика на дихателната система. Експертите съветват в края на есента, през цялата зима и в началото на пролетта човек да се отнесе отговорно към този метод, защото ще си спести множество неволи. Морковената каша спомага за цялостното засилване на организма и го прави устойчив не само на вредните за дишане частици, но и на атаките на вируси и настинки.

 

Как се прави каша от моркови за прочистване на белите дробове? Рецептата не е сложна и е с достъпни продукти. За една порция от профилактичното хапване са в нужни около 300 г. моркови. Когато ги обелите и почистите, количеството на ядливото вещество трябва да остане 250 грама. Необходимо е още да се запасите с истински качествен пчелен мед и изворна вода. Морковите се нарязват с керамичен нож на кубчета и се заливат с 300 мл вода. Варят се до омекване на умерен огън. След това се намачкват на пюре с все водата на варенето. Когато кашата се охлади до телесна температура, в нея се добавят 2 пълни супени лъжици мед. Разбърква се и се прибира в хладилник.

 

Как се приема прочистващата морковена каша? Всяка сутрин на гладно се изяждат по 4 с.л. от сместа. Ако сте с тегло над 75 кг., можете да хапвате и 5 с.л. Приема се в продължение на 3 седмици и се почива 1 седмица. Най-ефективна е тази профилактика, ако се извършва от началото на ноември до края на март. Но дори и еднократно, пак ще има ефект.

 

Какво се постига с морковеното прочистване? През първите няколко дни едва ли ще усетите промяна, обясняват създателите на рецептата. В началото на втората седмица ще започне по-активно откашляне на натрупаните шлаки. Ще се появят храчки, особено при пушачите и рисковите групи, изложени на прахово замърсяване в ежедневието си. В края на втората седмица вече дишането чувствително ще се е облекчило. В допълнение очаквайте подобряване на зрението, повишаване на качеството на съня – по-лесно заспиване и по-бързо наспиване, прилив на енергия, понижаване на нивата на лошия холестерол. Кашата се грижи и за красотата на кожата.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кафето пази черния дроб от алкохола

Кафето помага на черния дроб да се възстанови от алкохолните атаки.   виж още »

Диета за прочистване на черния дроб след лятната почивка

Пиенето на зеленчукови сокове, спирането на алкохола и мазните храни и приготвянето на домашни отвари възвръща силите на черния дроб.   виж още »

Неутрализиране на вредите от пушенето с храна

Дехидратацията, липсата на витамини и високото кръвно налягане, следствие от тютюнопушенето, могат да се регулират чрез правилен хранителен режим. &n виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта