Регистрация

Най-поръчваните напитки в български заведения

08 Sep 2017   /   nina123   /   Видяна: 3087
Най-поръчваните напитки в български заведения

Кои питиета се поръчват най-често в родните барове, дискотеки и кръчми?

Лятото е сезон, в който българинът заменя домашния уют и спокойствието на кухненската трапеза с маратон от обиколки в кварталните заведения, родните кръчни и барове. А там кисията се развръзва и що се отнася до пиячката, човек не пести нито пари, нито стомашен капацитет, за да се порадва на алкохолното опиянение. Каналът top_of_the_tops прави проучване КОИ СА НАЙ-ПОРЪЧВАНИТЕ НАПИТКИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ БАРОВЕ, като се допитва до 20 известни бармани, работещи в родни нощни заведения. Ето и какви са изводите, „сервирани“ от смахнатия водещ на класацията – Станко:

На пета позиция е изумителната напитка, която би могла да бъде всичко, а именно – ШОТ. Сладки, солени, лютиви, горящи и какви ли още не, те са идеален избор да започнете с едно малко. Ако нямате време за губене, застреляйте се директно, съветва водещият. Шот-два-три, знаете ли кой утре ще пълзи. Често бройката на обърнатите мини чашки остава незапомнена, а покрай нея и събитията от изминалата нощ.

На четвърто място по народна любов е червеното вино. Напитката на боговете е предпочитана предимно от дамите. Дали за да се чувстват мъдри и изпълнени с любов или просто за да загреят още малко, жените обожават червения бакхусов еликсир. Във виното е истината и явно доста българи често обичат да я търсят по кръчми и барове.

Бронзовият медал по честота на пръчване грабва уискито. Дали поради чисто неудобство да се поръча ракия в бар или дискотека народът се налива с уиски, не е ясно. Тази напитка изглежда авторитетно, затова всеки, който иска да прилича на богаташ или гъзар, може да си я поръча, галейки егото си. Разбира се, цветът на скъпото и евтиното уиски не се различава на приглушената светлина на клуба, затова ако не сте от заможните българи, можете да си вземете най-евтиното, да го пиете показно с наслада и дори да го комбинирате с ядки като истински табиетлия. Номерът минава безпогрешно.

Среброто отива при водката. Явно мнозина знаят как се печелят момичета с руската скоросмъртница. Тя открива такива неподозирани черти от характера, за които не може и да се предположи, че съществуват. Особено възможности и алтернативни начини за комуникация. Ако ви боли главата вечер след работа, защо не отидете на заведение и не се матирате, пита Станко. Така поне ще ви боли главата и на сутринта.

Бирата е най-консумираната напитка от българина. Тук въпросът е „искате ли да оформите перфектно вашия корем“. Не е нужно да правите упражнения и да се морите с тренировки. Ежедневно си пийвайте бира, както прави мнозинството от народа през лятото по заведенията, и само за две седмици ще разполагате с пълна идилия... Всички знаем, че кръгът е идеалната форма.

А ако се чудите какво още се пийва по баровете, ето бутилките аутсайдери, които попаднаха във втората петица според експертите. На 6-то място е любимият джин, който се поръчва най-вече в компанията на тоник. Седмата позиция е за питието на пиратите... и онези, които слушат Радка Пиратка – ром. Осмицата изненадващо е за единствената безалкохолна напитка в класацията – вода. На 9-то място застава ментата, като често се поръчва в компанията на мляко или спрайт. И последна, но все пак в десятката, е силно ароматната и още по-силно алкохолна мастика, която явно си се сервира по барове и дискотеки, за да радва душата на пиячи и купонджий.

А коя е вашата любима напитка за заведения, споделете с нас в коментарите под статията или на фейсбук страницата на kulinarno.bg.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Народни разядки със сухи чушки

Зимни салати и мезета със сухи чушки – завръщане към корените на българската народна кухня.   виж още »

Британец създаде безвреден алкохол

Напитки, който замайват, но не натоварват черния дроб и не предизвикват махмурлук заместват алкохола. виж още »

10 любопитни факта за алкохола и пиячите

Вижте кога е започнало напиването на Земята, коя е най-скъпата водка и колко души са пияни в момента. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта