Регистрация

На кои храни наблегна човечеството през февруари

19 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 1493
На кои храни наблегна човечеството през февруари

В месеца на студа и любовта се хапва предимно печено – печени плодове, печени зеленчуци и печено месо. А всичко това – придружено от хубаво вино.

 

През изминалата година сайтът foodpanda публикува статистика според която февруари е месецът, в който човек си угажда най-много що се отнася до хранене. В тези 28-29 дни сме способни да качим толкова тегло, колкото за цялата година плюс коледно-новогодишните празници. Защото в студения малък сечко предимно се седи пред телевизора и се похапва в свободното време.

 

Какви храни се поръчват през февруари? Сега foodpanda реши да отговори и на този въпрос, като направи справка с доставките си през изминалия месец. Резултатите не закъсняват. Въпреки началото на постите и грандиозното преяждане в края на декември с тежка и мазна храна, първенец в поръчките с цели 20% е печеното месо и барбекюто.

 

През февруари хората обичат да си хапват гриловани свински ребърца. Те са тотален фаворит в голямата картина на месата, които са разнасяли доставичците. Заведенията, предлагащи свински ребърца на барбекю, предварително мариновани в сос с пикантни и люти нотки или карамелизирани с глазура, са си създали мого работа и солидни приходи. Сред търсеното печено месо често се срещат заявки за пържоли от пилешки бутчета, свински пържоли, телешки бутгери и мийтболс (кюфтенца). Рибата и морските дарове тотално остават в забрава през февруари.

 Вижте как си готвим печените свински ребърца у дома.

 

Печени плодове за десерт. Прави впечатление тенденцията да се търсят печени круши, ябълки и тиква в Малък Сечко и дори да бъдат предпочитани пред любимите и много купувани сладкиши като тирамису, бисквитени и бишкотени торти, лава кейк и суфлета. Личи афинитета към сезонните плодове, като нова мода в тях е десертът от запечен до карамелизиране банан в кората си. Поднася се със заливка от шоколад и топка сладолед.

Вижте как си изпекохме дюли на фурна.

 

Пиците си остават една от най-поръчваните храни. За тях няма сезонност, защото навикът е обсебил човечеството. Зима, лято, сутрин, вечер – човек поръчва пица. Повечето любители на тестеното основно си имат под ръка в телефона брошура и дори директно знаят какво ще желаят. Так не губят време в правене на избор и си спестяват минути в натовареня делник. Освен всичко, любимата пица като вид е многократно изтествана от различни заведения и често поръчващият знае коя пице къде се приготвя най-добре.

Вижте домашната ни пица Тони - собственоръчно направена от тестото до края.

 

Гриловани зеленчуци. Те стават доста по-предпочитани, за сметка на пържените картофи. И докато чипсът губи свои привърженици, хората се пренасочват към печени тиквички, моркови, домати, чушки и патладжани. Като че ли обществата са започнали да подхождат с допълнителна доза отговорност към здравословното хранене. А и броят на вегетарианците и веганите набъбва ежедневно.

Вижте как правим вкъщи печен чипс - полезно и вкусно.

 

Поръчките на паста се превръщат в алтернатива на бързите тестени храни. Друга тенденция, която foodpanda отчита през февруари 2018, е поръчването на паста за сметка на пици, сандвичи и чипс. Италианските деликатеси най-често се доставят със сметанов или доматен сос, но хората смело импровизират с различни зеленчукови добавки, морски дарове и най-вече – сирена.

Вижте как си готвим макарони с доматен сос и кайма.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Какви храни избират хората от менюто спрямо зодията си

Водните зодии обичат романтична храна, земните – не сядат на маса без хубаво вино. виж още »

Пектин за здраве - как да избираме и приемаме природната добавка

Д-р Мария Папазова: Каква е разликата между ниско и високо естерифицирания пектин и по колко грама от добавката да взимаме на ден? виж още »

Кулинарни хитринки за избор на зеленчуци през зимата

Как да познаем дали един зеленчук е отгледан и узрял с помощта на вредна за организма химия. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта