Регистрация

Мрачните хора пият неподправено кафе

07 May 2019   /   nina123   /   Видяна: 1514
Мрачните хора пият неподправено кафе

Любителите на горчивите вкусове са психопати и социопати.

 

Вкусът, с който човек желае да започне деня има връзка с характера на личността, доказва австрийско изследване, проведено от Университета в Инсбърг. Ръководителите на проучването – Кристина Сагиоглу и Тобиас Грейтаймер се вдъхновили от предходно наблюдение на свои колеги, които установили, че привържениците на сладките храни и питиета са хора с благ нрав. За тях било доказано, че често участват в благотворителни дейности и кампании, отзовават се на помощ и спазват стриктно правила и закони.

 

Какви хора пият чисто кафе? В проучването се включили различни по нрав хора, описани от близките си. След това попълнили въпросник как харесват кафето си. Онези, които истински обичали горчиво кафе без мляко, сметана мед, захар и дори алтернативни подсладители, имали склонност към насилие или асоциализация. Някои от тях дори били определени от познатите си като психопати.

 

Да пиеш горчиво кафе по желание или защото трябва. Оказало се, че някои хора пият кафето без добавки, за да пазят тънка талия или с цел здравословен начин на живот. Техните нрави обаче не били тъмни, за разлика от онези, на хората които реално харесвали черното кафе. Изследователите отчели, че колкото по-горчиво е любимото кафе, толкова по-черни са багрите на характера. Затова учените не на шега предупреждават – пазете се от феновете на горчивото кафе.

 

Защо вкусовете отговарят на характерите? Като хипотеза учените смятат, че връзката между нрава и любимия вкус реално съществува заради създаването на определена стомашна среда, която се предава на цялото тяло. Неслучайно съществуват изразите „кисел човек“ и „жлъчен“. Това са секрети, отделяни от жлъчката при преработването на някои продукти. Именно те са носители на кисели и горчиви вкусове.

ПОДОБНИ СТАТИИ

10 интересни и малко известни факта за кафето

Знаете ли, че нескафето има по-голям срок на годност от печеното кафе, а кафееният храст умира при температура под 8 градуса. виж още »

Студеното кафе превръща хората в секс машини

Само една чаша охладено кафе на ден повдига либидото и удължава половия акт. виж още »

Кафето предпазва от пет вида рак

Кофеиновата напитка доказано спира развитието на рака на простатата, маточната шийка, гърдата, кожата и дебелото черво. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта