Регистрация

Кафето предпазва от пет вида рак

11 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 4050
Кафето предпазва от пет вида рак

Кофеиновата напитка доказано спира развитието на рака на простатата, маточната шийка, гърдата, кожата и дебелото черво.

През годините се водят множество спорове между учени, изследователи на човешкото тяло и медици дали кафето е полезно или не, както и в какви дози трябва да се приема кофеиновата напитка, за да не застрашава  здравето на хората. Добрата новина днес е, че вече е доказано – кафето в умерени количества (до 2-3 чаши на ден) не е вредно, а освен това предпазва от изключително коварната и все още официално нелечима болест – рак. И то в най-наболелите зони, където туморните клетки се развиват и отнемат стотици хиляди човешки животи за година, а именно половата система, дебелото черво и кожата.

В особено големи дози – до 5 чаши дневно – кафето предпазва от едно от най-опасните заболявания при девойките и жените, а именно рак на гърдата. Шведски учени доказаха, че ежедневното приемане на тъмната течност от тийнейджърство до менопауза намаля риска от злокачествен тумор на млечните жлези с до 57%. Особено полезно е то, когато има риск болестта да се развие по наследство. Разбира се, в никакъв случай не може да бъде сигурен гарант, какъвто е мастектомията, на която се подложи и холивудската звезда Анджелина Джоли, но определено сваля риска от заболяване на половина.

Друг коварен убиец, от който кафето може да избави редица представителки на нежния пол, е ракът на маточната шийка. Министерството на здравеопазването в Япония финансира 15-годишно пручване на 54 000 жени на възраст между 40 и 69 години, като едната част от тях пият редовно по 3-4 чаши от ободряващата напитка, а другата – не я консумират.  Оказало се в групата на кафеджийките рискът от развитие на рак на шийката на матката е с 60% по-малък.

Кафето оказва благоприятна функия за баланса между захариди и полови хормони, доказват учени от Харвардския университет. Откритието им означава, че сутрешния насъщен предпазва от развитието на рак на простата.

С 15% по-малък е риска от развитие на рак на дебелото черво при хора, които пият по 3-4 чаши кафе дневно. До това заключение стигнали американски учени след почти 15-годишен експеримент върху групи с еднакви хранителни навици, но разделени по признака консумация на кафе. Установена и причината за благотворното въздействие на напитката върху отделителната система – това е антиоксидант, който се получава при процеса на изпичане на кафето. Той доказано бори рака на дебелото черво.

И накрая - хубавата новина е не само за любителите на кафето, но и за почитателите на лятото, слънцето и бронзовия загар. Учени от Бостън доказват, че кофеина в черното кадифе защитава кожата от развитието на тумури, образувани под въздействието на слънчевите лъчи. Така че можете да си посръбвате спокойно от любомата напитка на плажа, като същевременно дарявате тялото си с естествен  UV-филтър.    

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Мрачните хора пият неподправено кафе

Любителите на горчивите вкусове са психопати и социопати.   виж още »

Неистовото желание за кафе доказва телесен дефицит

Засилената нужда от кафе свидетелства за липса на основни микроелементи в тялото.   виж още »

Учен обяснява как се прави съвършеното кафе

Химик смая баристи, използвайки елемнетарни трикове за правене на идеалното кафе.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта