Регистрация

Морски деликатеси и вино на хранителен фестивал в Бургас

11 Sep 2019   /   nina123   /   Видяна: 1274
Морски деликатеси и вино на хранителен фестивал в Бургас

Надпревара за най-вкусната рибена супа и дегустации на вина и ястия ще радват местни и туристи с изтънчени вкусове.

 

Парк Приморски в Бургас ще заухае на риба на 13, 14, и 15 септември, когато сред алеите ще разпънат шатри редица представители на ресторанти и винопроизводители. Това е празник на рибата и виното, на който може да присъства всеки желаещ да опита редки морски деликатеси, традиционни рибни храни, изтънчени бакхусови еликсири или да научи нови техники на готвене на любимата храна.

 

Фестивал на рибата и виното в Бургас. Събитието претендира да се превърне в ежегоден празник на града, където хората сядат на една маса, за да опитат нови вкусове и съчетания. В него ще участват десетки местни ресторанти, както и винарски изби от цяла България, прочули се с качествата на напитките, които сервират. Входът от 11 до 23 часа във фестивалните дни е свободен за всички посетители, а сомелиери и консултанти ще препоръчват на гостите най-качествените комбинации между храни и напитки. Известни заведения в града ще представят ярки ястия от менюто си, а оценител на вкусовите качества ще бъде самата публика.

 

Надпревара за най-добра рибена чорба. На 15 септември майсторите на супи от морски деликатеси ще се впуснат в състезание за направата на най-добрата супа от риба. Победителят ще получи приз и плакет, които през следващата година да красят заведението му и да доказват, че именно там се прави най-вкусната чорба от морски дарове. В този кулинарен маратон имат право да се включат само заведения от Бургас.

 

Много забавления за малки и големи на Фестивала на рибата и виното. Организаторите обещават трайно да изгонят скуката от ежедневието на посетителите, като ги зарадват и с празнична програма. Докато публиката се наслаждава на храната, от специална сцена ще прозвучи музиката на P.I.F., Тоника СВ, Панайот Панайотов и други. Българските филми с морска тематика - Летовници и Корави старчета ще се погрижат за доброто настроение. Номера на циркови актьори и обособени детски кътове и детски работилнички ще радват най-малките.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Масов пикник събира ценители под инициативата София в бяло

Сготви, облечи се в бяло и ела на тайно място под звездите, където те очаква голяма трапеза, удобен стол, стотици съмишленици и забавна програма, орга виж още »

Вечеря на Варненския плаж претендира за рекорд на Гинес

Най-дългата вечеря събира местни и туристи за похапване на свещи на Аспаруховия плаж. виж още »

Дичо готви супи на Синеморец

След като Дичо направи официална промоция на новата си песен и видеоклип „Млечният път” с групата си V.O.XX., той реши да мине на летен от виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта