Регистрация

Масов пикник събира ценители под инициативата София в бяло

09 Jul 2018   /   nina123   /   Видяна: 1333
Масов пикник събира ценители под инициативата София в бяло

Сготви, облечи се в бяло и ела на тайно място под звездите, където те очаква голяма трапеза, удобен стол, стотици съмишленици и забавна програма, организирани по модерна френска традиция.

 

Преди 30 години във Франция стартира инициативата Париж в бяло. Това е събитие за всеки социално настроен човек, който ще се радва да прекара забавни часове в приятната компания на познати и непознати от целия град. Вечерята е изпълнена с емоции, защото не се знае къде ще се състои. Мястото е достъпно за всички, но се обявява едва 30 минути преди началото. А дотогава всеки участник трябва да наготви любимите си храни, да вземе любимото си питие и да предвиди посуда, с която да хапва. Очаква се познати и непознати да си разменят от домашно сготвените деликатеси, да опитат любимите ястия на съмишлениците си и да се порадват на забавна програма, инициирана от организаторите.

 

Първоначално през 1988 година събитието е гледано със скептицизъм, но година по-късно вече започва да трупа популярност. За хората е чест да вечерят заедно, облечени в цвета на чистотата в топъл летен ден под открито небе на организиран масов пикник. В следващите години редица градове по цял свят прегръщат идеята и я превръщат в любима на мнозина традиция. Така наред с Париж в бяло събирането се провежда от десетилетия в Мадрид, Барселона, Торино, Милано, Сидни, Берлин, Йоханесбург, Хамбург, Ню Йорк, Вашингтон и много още градове. А от 2017-а и в Букурещ и София.

 

София в бяло ще се проведе на 12-и юли – четвъртък от 18:00 до 23:00 часа. Мястото е неизвестно. След платена регистрация, желаещите да се включат в масовия пикник получават електронно съобщение за мястото на срещата с координатора, а след това той отвежда групата до тайната вечеря. Знае се, че тя ще е на открито и оживено място в града. Желаещите трябва да носят не само храна и напитки, но и всякаква необходима посуда, покривки и дори пликове за боклука си.

 

Забранени са пластмасовите прибори. Инициативата е с ЕКО насоченост, затова организаторите забраняват всякакви PVC чашки, чинийки, вилички и лъжички, както и шишета. За елегантното прекарване на вечрта можете да донесете любимите си позлатени прибори от баба, порцеланова посуда и платнени бели покривки. Храната е изцяло приготвена от участниците, които ще получат по промоционална напитка.

 

Дрескодът е само бяло. От глава до пети вечерящите трябва да са облечени в цвета на духовната чистота. Когато пристигнат на уреченото място, ще получат маса и стол, които да украсят и отрупат по свое препочитание и вкус. Организаторите обещават жива музика с участието на Орлин Павлов, както и шоу програма с акробатика, DJ парти и романтични ритми. След приключване на вечерята се палят белнгалски огньове, всеки сам почиства масата си и изхвърля боклука на предвидените за това места.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Морски деликатеси и вино на хранителен фестивал в Бургас

Надпревара за най-вкусната рибена супа и дегустации на вина и ястия ще радват местни и туристи с изтънчени вкусове.   виж още »

Вечеря на Варненския плаж претендира за рекорд на Гинес

Най-дългата вечеря събира местни и туристи за похапване на свещи на Аспаруховия плаж. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта