Регистрация

Вечеря на Варненския плаж претендира за рекорд на Гинес

05 Sep 2017   /   nina123   /   Видяна: 1758
Вечеря на Варненския плаж претендира за рекорд на Гинес

Най-дългата вечеря събира местни и туристи за похапване на свещи на Аспаруховия плаж.

На 05.09.2017-а година във Варна за трета поредна година се провежда „Най-дългата вечеря“. Според организаторите – неправителствената организация „Живей активно“, това е начин за сплотяване на народа, за възпитаване на култура към споделяне и съвмесност, а не на последно място и трибуна, на която домакините да се докажат като сръчни и умели кулинари.

И този път хранителното събрание се провежда на Аспаруховия плаж в морската столица с начален час 18:30. Върху заравнения пясък са опънати бели покривки, на които е подредена украса от ароматни свещи. Малко преди началото, първите ентусиасти с хладилни чанти, кошници за пикник и стабилен запас от бири вече чакат да се настанят на местата си.

Според правилата на Най-дългата вечеря всеки желаещ да присъства приготвя храна у дома си, а след това я донася на импровизираната маса и споделя с околните. Традицията показва, че на събитието абсолютно непознати хора завързват приятелства, обменя се кулинарен и житейски опит, а след това всички заедно се включват в забавната програма.

За тазгодишната най-дълга вечеря е предвидено светлинно шоу. Всеки талан, който желае да се изяви, може да го направи след предварително записване, като няма възрастово, нито жанрово ограничение. На импровизираната сцена на открито се очакват песни и танци, хумористични истории, литературно четене, споделяне на рецепти. Талантите участват безвъзмездно, но опитът показва, че винаги си тръгват добре нахранени и напоени.

Малко преди приключването на най-дългата вечеря 2017 вече са регистрирани над 1000 участника, споделили храна, гледни точки и сладки приказки на плажната трапеза. Организаторите планират да заявят участие в Рекоргите на Гинес за най-масова вечеря на плажа. За съжаление до този момент активността не предполага успеваемост в начинанието.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Морски деликатеси и вино на хранителен фестивал в Бургас

Надпревара за най-вкусната рибена супа и дегустации на вина и ястия ще радват местни и туристи с изтънчени вкусове.   виж още »

Индийска оризова каша влиза в Рекордите на Гинес

Любимата на поколения индийци каша от ориз, зърна, масло и подправки е на път да се превърне едновременно в национално ястие и Гинес рекордьор.   виж още »

Масов пикник събира ценители под инициативата София в бяло

Сготви, облечи се в бяло и ела на тайно място под звездите, където те очаква голяма трапеза, удобен стол, стотици съмишленици и забавна програма, орга виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта