Регистрация

Мелба с предложение за брак

25 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 2811
Мелба с предложение за брак

1000 долара струва сладолед с годежен пръстен.

Всеки търси оригинално място, с помощта на което да направи брачното предложение на половинката си незабравимо. На висока скала, от покрива на сграда, на самотен остров, по време на скок с парашут, на сафари и къде ли още не. Романтиката придобива високоадреналинови граници, а щурото човешко мислене прави задаването на един от най-важните въпроси в живота истинско приключение.

Но не всички хора са склонни да вървят километри до избраното място, нито биха се навили да скочат с парашут; не всеки може да си позволи интимен уикенд на френската ривиера или пък наем на необитаем остров, затова предложението може да бъде направено и на по-достъпно място – ето какво измисли американска верига за десерти.

От следващия месец те предлагат мелбата Маубусин (Mauboussin), която се сервира със златен пръстен. Луксозният летен десерт ще бъде перла в короната на ресторантите Bagatelle в Ню Йорк и може да послужи както при брачни предложения, така и просто като романтичен сладък подарък за половинката.

Мелбата се приготвя от висококачествен ванивол сладолед, който се поднася в стъклена чаша за мартини с шоколадови трюфели, малки френски ореховки, бита сметана, позлатени кръгли сладки, а за финал се полива с топинг от Дом Периньон и се поръсва със златни стърготини. Така сервирания десерт може да разтопи всяко сърце, въпреки студената си температура.

Най-голямата атракция на мелбата е, че в нея е скрит луксозен пръстен, производство на известната френска бижутерска компания Маубусин. Накитът е изработен от комбинацията на черна неръждаема стомана и 14-каратово злато. Затова и вкусното романтично удоволствие струва зашеметяващите 1000 долара, но пък е перфектен подарък за любимия човек.

Това обаче не е най-скъпата мелба в Ню Йорк. Друг ресторант в града предлага сладоледен десерт на същата цена, който се прави от най-висококачествената в света таитянска ванилия. Свежото изкушение се сервира в специална кристална чаша, украсена с 23-каратов златен лист, който може да се яде, а за капак се поднася и с уникална 18-каратова десертна лъжичка, направена в чест на специалитета.

Вижте РЕЦЕПТИ ЗА ДОМАШЕН СЛАДОЛЕД!

ПОДОБНИ СТАТИИ

Създадоха баня от висококачествен швейцарски шоколад

Баня от шоколад предлага вана, мивка, тоалетна и биде, които могат да бъдат изядени. виж още »

1000 паунда за поничка с ядливи диаманти

Изработката на тестения сладкиш отнема три дни, а вижте и какво се крие в него. виж още »

От кого и как е създаден първият сладолед

Историята на сладоледа от планински лед с плодове до най-желания летен десерт. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта