Регистрация

1000 паунда за поничка с ядливи диаманти

26 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 2798
1000 паунда за поничка с ядливи диаманти

Изработката на тестения сладкиш отнема три дни, а вижте и какво се крие в него.

Понички – децата ги обожават, а изобилието от варианти позволява наслада за всеки вкус. Топчестите сладкиши са както обичана закуска, така и идея за бърз десерт или прихапване между основните ястия. Сладкишът, като повечето си събратя, не се слави с особена здравословност, но пък е така приятен, че кара човек да забрави за природосъобразното хранене и да си хапне с удоволствие.

Поничката, за която ще си говорим днес не е обикновена и не може да бъде купена от кварталната будка за бързи закуски. Това е луксозен десерт с висока цена и съставки, които едва ли биха зарадвали небцето на най-малките, но пък с лекота ще пратят рецепторите на разбирачите в нирвана. Сега ще обясним и какво е специалното на тази поничка, а нека всеки реши за себе си дали изискания сладкиш заслужава високата си цена.

Обявената за най-скъпа поничка в света е произведена от компанията Криспи Крийм (Krispy kreme) и струва 1000 паунда или 2500 лева. Сещате се, че тя не познатия сладкиш от пържено бяло тесто с дупка в средата, поръсен с пудра захар през цедка. Основата се прави от специална смесица на висококачествени брашна, които остават в тайна, но слухове говорят, че някои от тях се поръчват от Далечния Изток. Термичната обработка преминава през няколко етапа, за да се гарантира едновременно хрупкавата кора на десерта и ниското съдържание на вредни мазнини.

Във вътрешността на поничката се крие специален крем от плодове и Дом Периньон или по-точно желе от малини, което достига до желаната гъстота след определен престой на точно зададена температура. То се смесва с крем от висококачествено френско сладко вино и шампанско Дом Периньон – реколта 2002. Но не само плънката задава високата цена.

Украсата на най-скъпата поничка също е уникална. Върху топинга от белгийски висококачествен шоколад се разполагат истински свежи цветчета от лотос, малки шоколадови фигурки, клончета бръшлян, 23-каратови златни нишки и черешката на тортата – истински ядливи диаманти. А за финал всичко това се покапва с 500-годишен коняк.

Поничката е създадена специално за британския фестивал – Седмица на поничките. Тези дни се честват ежегодно и имат благотворителен характер – набраните средства от тях отиват за деца с тежки болести и в неравностойно положение. Така че в този лукс поне има благородна жилка.

 

А ето и СТОТИЦИ РАЗНООБРАЗНИ РЕЦЕПТИ ЗА ПОНИЧКИ.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Мелба с предложение за брак

1000 долара струва сладолед с годежен пръстен. виж още »

Най-скъпото великденско яйце е от шоколад

Златото на Фаберже се заменя с какаов екстрат и покорява с фамозност. виж още »

Петте най-скъпи храни в света

Белите трюфели, магарешкото сирене, шафранът и японският пъпеш карат и милионерите да се почувстват бедни. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта